Mii de absenţe acumulate de elevii sălăjeni într-o singură lună

Elevii sălăjeni au acumulat în doar o lună de zile peste 67.400 de absenţe. Aproape jumătate din numărul acestora sunt nemotivate. Mai exact, un număr de 67.476 de absenţe au fost notate în cataloage, din care doar pentru 33.484 ore lipsite de la şcoală elevii au avut scutire sau motivare.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, cele mai multe absenţe au fost acumulate, în luna aprilie, de elevii Liceului Tehnologic „Gh. Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, respectiv 3.502, din care 2671 sunt motivate. Al doilea loc la chiul, conform unei stastistici întocmite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ, pe luna aprilie, este deţinut de elevii de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din municipiu, cu un total de 3.486 de absenţe, din care au fost motivate 2.314. Pe locul al treilea se află tot un liceu din municipiu. Este vorba de Colegiul Naţional „Silvania”. Elevii unităţii de învăţâmânt au înregistrat în aprilie 3.276 de absenţe, având motivare pentru 2.556 dintre acestea. Aproape 3.000 de absenţe au adunat într-o singură lună şi elevii Liceului Tehnologic „Ioachim Pop” din Ileanda, mai exact, în cataloagele unităţii de învăţământ figurează 2.847 de absenţe, din care 1.900 sunt motivate.
O consecinţă a chiulului de la ore este, în cele mai multe cazuri, scăderea notei la purtare. Semestrul şcolar trecut, câteva sute de elevi au avut nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe nemotivate. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la fiecare zece absenţe nemotivate unui elev i se scade cu un punct nota la purtare.

Alte articole

Leave a Comment