Menţiuni pentru matematicienii zălăuani la concursul „Ecomat”

 

Cea de-a IV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică Aplicată în Economie „Ecomat” a adus Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău două menţiuni. Acestea au fost obţinute de elevii Iulia Paula Tarbă, clasa a IX-a C, profesor Asztalos Lia şi de Raul Copceac , clasa a XII-a C, pregătit de profesorul Mirel Matyas.
Competiţia, înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Regionale al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, s-a desfăşurat în perioada 22-24 mai, la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca şi a reunit 95 de elevi proveniţi de la 11 licee cu profil servicii, din opt judeţe, respectiv : Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Sălaj, Maramureş, Mureş şi Hunedoara.
Potrivit organizatorilor concursului, începând din acest an, elevii care au obţinut premii la „ECOMAT” beneficiază de facilitatea de a avea nota 10 pentru o treime din media finală de admitere la specializarea matematică, Facultatea de Matematică şi Informatică – Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi respectiv de a fi admişi, fără concurs, la Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Alte articole

Leave a Comment