Medalii de aur şi argint pentru informaticienii sălăjeni

 

Doi elevi sălăjeni s-au numărat printre premianţii primei ediţii a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiilor, găzduită de municipiul Zalău. Este vorba despre Andreas Martin Nyeste, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău, care a obţinut menţiune şi medalie de aur la secţiunea de tehnologie informaţiei şi comunicare (TIC) şi Paul Ghiran, clasa XI-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, care, la secţiunea de programare (C SHARP), a fost premiat cu menţiune şi medalie de argint. Festivitatea de premiere, care a avut loc în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, programată sâmbătă, 11 mai, de la ora 20, a început abia după o oră, în jurul orei 21, motivul întârzierii fiind numărul mare al contestaţiilor depuse.
Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, respectiv în perioada 9-12 mai şi a reunit peste 216 elevi din întreaga ţară.
Deschiderea festivă a avut loc, joi, 9 mai, începând cu ora18, în sala „Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău, iar probele de concurs ale Olimpiadei s-au desfășurat pe parcursul a două zile: 10 și 11 mai, începând cu ora 9.
Conursul a avut două secţiuni, respectiv secţiunea TIC și secțiunea C sharp, la care au participat elevi ai claselor IX-XII, indiferent de filieră, profil sau specializare.
Probele concursului s-au desfășurat în laboratoarele de informatică ale următoarelor unități de învățământ din Zalău: Colegiul Național „Silvania” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” și Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”.
După încheierea concursului, micii informaticieni au avut ocazia să viziteze o serie de obiective turistice ale judeţului, printre care s-au numărat: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Monumentul de la Guruslău, Grădina Botanică din Jibou și Biserica din Bocșa, unde se află osemintele marelui istoric și pedagog Simion Bărnuțiu.

 

Alte articole

Leave a Comment