Marele premiu al e-Olimpiadei Naționale de Geografie a ajuns la Jibou

Ștefania Haiduc, elevă în clasa a XI-a la secția de Filologie a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou a obținut premiul I la e-Olimpiada Națională de Geografie. Anul acesta, din cauza pandemiei, competiția a avut loc on-line. Performața în domeniul geografiei nu este prima și categoric nu va fi nici ultima pentru Ștefania. Încă din clasele primare, aceasta a îndrăgit geografia, dar premiul obținut în acest an este, pentru eleva din Jibou, una dintre cele mai mari realizări de până acum, un “ideal atins”.  “Anul acesta am reușit să-mi ating idealul, acela de a ma afla în fruntea listei în cadrul e-Olimpiadei Naționale de Geografie, desfășurată on-line. Nu a fost deloc ușor, în primul rând din cauza dificultății subiectelor și materiei care trebuie învățată la nivel de națională, dar sunt nespus de bucuroasă știind că munca și efortul depus au dat roade. Vreau să vă spun, că o piedică pentru mine a fost pandemia de Coronavirus. Aceasta a împiedicat  desfășurarea fizică a tuturor olimpiadelor. Din fericire, organizatorii au venit cu o idee genială, aceea de a organiza olimpiada în cadrul on-line, unde au participat în jur de 200 de elevi din întreaga țară, din diferite județe, invitațiile fiind trimise pe mail copiilor care au mai participat și au obținut premii în edițiile trecute”, a precizat premianta din Jibou.

e-Olimpiada Națională de Geografie ediția 2020 a constat din două probe, una teoretică și alta practică (aceasta din urmă fiind anulată din cauza pandemiei), unde eleva de la  Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou a reușit să obțină un punctaj maxim. Anul trecut, tot în cadrul aceleași competiții, Ștefania a obținut locul III. “Pot să spun ca a fost o adevarată aventură care m-a ajutat în foarte multe moduri. A fost o imensă oportunitate pentru a mă bucura de geografie, pasiunea sufletului meu, pe care o îndrăgesc încă de mică”, a adăugat premianta.

Performanțe la geografie încă din gimnaziu

Eleva de la Jibou mărturisește că a început să obțină performanțe (la geografie) încă din clasele gimnaziale. Sub coordonarea profesoarei Melinda Boda, Ștefania a obținut  rezultate de excepție la Concursul național “Terra” cunoscut și sub denumirea de “mica olimpiadă”. Astfel, în clasa a VI-a și a VII-a a obținut locul trei (consecutive) la faza națională.  Ștefania este convinsă că viitorul ei se va clădi în acest domeniu și își dorește să ajungă studentă a Facultății de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. “Îmi propun ca mai departe să ajung studentă la UBB Cluj-Napoca la facultatea de Geografie. De aici am numeroase opțiuni care să mă ajute să îmi clădesc un viitor strălucit în acest domeniu. (…). Performanțele mele se datorează și unor dascăli desăvârșiți care mi-au fost alături de-a lungul experienței, doamna profesor Adriana Paun, care îmi este și diriginte și care m-a îndrumat pe acest drum frumos;  părinților care m-au sprijinit, prietenilor și colegilor care au fost mereu alături de mine și, nu în ultimul rând, organizatorilor, fără de care această realizare nu ar fi fost posibilă”, a conchis Ștefania.

 

Leave a Comment