Liceenii sălăjeni se pregătesc de Bac

Elevii din ultimul an de liceu se pot înscrie la sesiune de Bacalaureat din 2018. Conform calendarului aprobat anul trecut de către Ministerul Educaţiei, înscrierile au început luni, 29 ianuarie, şi se vor încheia în 2 februarie, pentru ca la scurt timp după încheierea acestei perioade, să înceapă probele de competenţe. Este pentru prima oară când aceste examene au loc în luna februarie.

Astfel, între 12 şi 13 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 14 şi 15 februarie proba orală la limba maternă, iar pe 16, 19 şi 29 februarie cea de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină, va avea loc între 21 şi 22 februarie. La aceste probe, tinerii nu primesc nici note, nici calificative, astfel că sunt admişi dacă pur şi simplu se prezintă.
Examenele scrise ale Bacalaureatului 2018 vor începe pe 25 iunie, cu proba la limba română. Examenul la limba maternă va avea loc o zi mai târziu, iar proba obligatorie a profilului este programată pe 27 iunie. În fine, ultimul examen, proba la alegere, va avea loc pe 28 iunie.
Rezultatele vor fi afişate pe 4 iulie, iar cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi. Notele finale se vor şti pe 9 iulie.

Leave a Comment