Legea a fost promulgată: Elevii Liceului Tehnologic “Ioachim Pop” din Ileanda beneficiază de programul-pilot “masa caldă”

 

Legea privind Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis.

În lista cuprinsă în OUG nr. 92/2017, pentru aprobarea căreia a fost adoptată legea respectivă include şi Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” din Ileanda, pentru anul 2017-2018. Pentru programul-pilot “masa caldă” au fost alocaţi unităţii de învăţământ 226.000 de lei în 2017 şi 302.000 lei pentru 2018.

Lista celor 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul școlar 2017-2018, Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, precum și fondurile necesare finanțării programului, a fost aprobată de Guvern în la finele anului trecut.

Suma totală este de peste 30 de milioane de lei, finanțare asigurată de la bugetul de stat.

Prima etapă a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi s-a aplicat în anul școlar 2016-2017 și a implicat tot 50 de unități școlare. Cele 50 de școli în care se va derula etapa a doua în anul școlar 2017-2018 au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate), potrivit Guvernului.

De asemenea, s-a ținut cont de infrastructura necesară servirii mesei în școală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spațiu pentru depozitare).

Leave a Comment