„Laternenfest” la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău

Ziua Sfântului Martin, sărbătorită la data de 11 noiembrie , a fost o zi deosebită pentu elevii secţiei germane a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Zalău.

Cei 170 de elevi ai claselor primare, clasa aV-a şi a VI-a de la secţia germană s-au întâlnit ieri, 10 noiembrie, pe înserate, în Parcul Central din Zalău, pentru a participa la activitatea educativă „Laternenfest” organizată de către cadrele didactice, activitate care a avut loc în acest an în aer liber.

Activitatea a avut scopul de a face cunoscut elevilor acest obicei traditional german care, îndeamnă la dăruire sufletească şi bunătate, îi încurajează să fie aproape de semenii lor şi să urmeze exemplul Sfântului Martin, care pe timp de iarnă, fără să stea pe gânduri a dăruit unui cerşetor jumătate din mantia lui de ofiţer pentru a avea cu ce să-şi învelească trupul sumar îmbrăcat.
În cadrul acestei activităţi, elevii au demonstrat multă pricepere şi au confecţionat modele deosebite de lampioane, iar împreună cu doamnele învăţătoare au pregătit cântece tematice dedicate acestui sfânt.
Elevii, părinţii lor şi cadrele didactice însoţitoare au participat mai apoi la procesiunea lampioanelor care s-a desfăşurat pe aleile parcului. Elevii au fost încântaţi de feeria de lumini care le-a pus şi mai mult în valoare lampioanele confecţionate de ei înşişi.
Pentru interesul şi dăruirea cu care au participat la această activitate deosebită, pentru modul exemplar în care au colaborat în desfăşurarea activităţilor în comun şi pentru felul minunat în care au cântat, elevii au fost răsplătiţi cu covrigi proaspeţi.

Au fost felicitate în mod deosebit cadrele didactice care au organizat evenimentul, au îndrumat şi susţinut elevii pe parcursul intregii activităţi: doamnele învăţătoare Alexandra Modi, Erika Elekes, Gianina Dreptate, Magdalena Bodis, Beata Iles, Melinda Gomboş, doamna profesoară de tehnologie Mónika Meszaros, doamnele diriginte Daniela Șandru şi Laura Galvácsy şi nu în ultimul rând doamna director adjunct Csilla Beczi.
Secţia germană a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”din Zalău adaugă în calendarul său de activităţi încă o acţiune încununată cu succes.
Prof. înv. primar Gianina Dreptate

Alte articole

Leave a Comment