La Zalău, exprimarea a fost liberă

Elevii sălăjeni au obţinut trei premii şi o menţiune la etapa regională a Concursului de consiliere şcolară prin art-terapie „Exprimă-te liber!”, care a avut loc vineri, 10 mai, începând cu ora 15. Astfel, premiul special „Exprimă-te liber!”, la gimnaziu, a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Gîrbou, premiul trei, la aceeaşi secţiune, a revenit elevilor de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, iar la liceu, elevii Liceului „Gheorghe Şincai” Zalău şi-au adjudecat locul II, iar cei de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” au fost răsplătiţi cu menţiune.
Zeci de elevi din judeţele Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Bihor, au demonstrat vineri, timp de aproape două ore, că una dintre cele mai eficiente terapii este cea prin artă. Interpretări muzicale emoţionante, dans sau scenete de teatru pline de haz au constituit ingredientele unui spectacol terapeutic, apreciat deopotrivă de public şi în special de juriu, care a luat o hotărâre de ultim moment, şi anume de a acorda şi câteva menţiuni, deşi iniţial s-a decis că vor fi premiate doar primele trei locuri de la fiecare secţiune.
„Fiecare om este valoros!” a fost tema etapei regionale a Concursului de consiliere şcolară prin art-terapie „Exprimă-te liber!”, găzduită vineri, de sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, competiţie la care au luat parte câştigătorii etapei judeţene a concursului desfăşurat în cele cinci judeţe partenere. Participanţii au avut ocazia să-şi exprime liber, individual sau în grup, utilizând tehnici art-terapeutice, precum muzică, desen, pictură, dans, teatru, mimă, fotografie, compoziţie literară, colaj, afiş, gândurile şi sentimentele în raport cu tematica concursului. Au fost apreciate momentele care au respectat o serie de criterii precum originalitate, impact psihologic asupra publicului, caracter educativ.
Concursul a fost organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie Sălaj şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment