La selecţia ’’Erasmnus+’’, Colegiul Naţional ”Silvania” Zalău – câştigătorul proiectului ”Performanțe europene prin metode inovative”

Colegiul Naţional ”Silvania”  Zalău a câștigat grantul pentru proiectul intitulat ”Performanțe europene prin metode inovative”, pe o perioadă de 12 luni, iunie 2019-mai 2020. Şi asta în urma participării la selecția pentru proiecte ‘’Erasmus+’’. Două mobilități s-au desfășurat în perioada 8-14 septembrie 2019, în Helsinki, Finlanda și în Tallinn, Estonia, prin participarea a două cadre didactice, la cursul Education in Finland and Estonia – Original Best Practices, furnizat de Compania Euneos. Acesta s-a desfăşurat pe o durată de 50 de ore, patru zile în Finlanda și trei zile în Estonia și a vizat transmiterea unor noi strategii de abordare a orelor de curs, de asemenea dobândirea, de către cursanţi, de noi competențe digitale. La mobilitate au participat cadrele didactice Camelia Păștean – profesoară de geografie și Imelda Chința – profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național ”Silvania”, Zalău. Finlanda se mândrește cu cel mai performant sistem de învățământ din Europa și acest fapt se datorează investițiilor importante în sfera educației, un sistem liber și independent, iar Estonia se distinge printr-un sistem digitalizat, prin investiții în cluburile de robotică, în programe informatice de ultimă generație.

Alte articole

3 Thoughts to “La selecţia ’’Erasmnus+’’, Colegiul Naţional ”Silvania” Zalău – câştigătorul proiectului ”Performanțe europene prin metode inovative””

 1. Anonim

  Nivelul tehnologic și educativ foarte dezvoltat al Estoniei se corelează puternic cu faptul că doar 16% din locuitori cred în vreo zeitate.

 2. impostorul

  Felicitari, elevilor! Daca si profesorii ar fi la nivelul acestora, ar fi ceva remarcabil. Bulgarean este ultimul care trebuie felicitat pentru succesele acestui liceu.

  1. Anonim

   Felicitări elevilor și profesorilor !

Leave a Comment