La Olimpiadele Naţionale, trei medalii de bronz şi una de argint pentru elevii sălăjeni

Medalii de bronz şi argint, premii şi menţiuni speciale. Acestea sunt rezultatele pe care elevii sălăjeni, de gimnaziu şi liceu, le-au obţinut la Olimpiada Naţională la mai multe discipline şcolare: informatică, fizică şi chimie.

După cum a explicat profesorul Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, la Olimpiada Naţională de Informatică – gimnazii, desfăşurată la Bucureşti în cursul lunii aprilie, elevul Andrei Cotor, clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” a obţinut Medalie de bronz. Acesta a fost pregătit de profesorii: Florin Morar – CNS Zalău, Gheorghe Revnic – CNS Zalău şi Iuliana Baboş – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău. Tot la olimpiada precizată, secţiunea licee, desfăşurată la Craiova în perioada 15-20 aprilie, elevul Leonard Pop, din clasa a IX-a de la CNS Zalău, coordonat de profesorul Florin Morar, a obţinut Medalie de bronz.
La Olimpiada Naţională de Fizică desfăşurată la Timişoara, în perioada 15-20 aprilie, elevul Alex Nicolae Pop, din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, coordonat de profesorii Marcela Tărţan şi Florin Butuşină a obţinut menţiune şi Medalie de argint. De asemenea, eleva Alexandra Maria Olăhuţ, din clasa a IX-a de la CNS Zalău, coordonată de profesorii Faluvégi Ervin și László a obţinut Medalie de bronz, iar menţiune de onoare a obţinut elevul Mészáros Botond, Liceul Tehnologic”Gheorghe Pop de Băseşti”, clasa a IX-a, profesor Ecaterina Bodea. La Olimpiada Naţională de Chimie, desfăşurată în perioada 17-22 aprilie la Bacău, au obţinut menţiune specială următorii elevi:
Laura-Antonia Fer, clasa a X-a, CNS Zalău, profesor coordonator Carmen Bodea; Andrada Brăban, clasa a XI-a, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei şi Tudor Cornea, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, profesor Carmen Bodea. Lotul a fost însoțit de profesorul Mircea Brăban, de la Colegiul Național“Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.

Alte articole

3 Thoughts to “La Olimpiadele Naţionale, trei medalii de bronz şi una de argint pentru elevii sălăjeni”

 1. Anonim

  Felicitari copii, sunteti cei mai buni, iar noi suntem mandri de voi, mandri de profesorii vostri si de toti cei care v-au incurajat si v-au sustinut idealurile!

 2. Anonim

  Poate nu stiti sau nu vreti sa spuneti, ca un elev din calasa a XI-a de la CNS a obtinut o medalie de argint la Olimpiada Nationala de Matematica?

  1. Lună Chirita

   Oricum sunt cam puține. În alte orașe sunt 5-6 medalii intr.o clasa. Felicitări copiilor păcat de sistemul de invatamant

Leave a Comment