La Jibou, zeci de tineri au protestat prin artă împotriva războiului

Profesorul jibouan de pictură Ionel Baltă impresionează din nou prin picturile personale și lucrările elevilor săi. De această dată, profesorul și tinerii artiști pe care îi pregătește s-au deplasat în apropiere de Jibou, pentru a realiza o serie de picturi pe baloți de paie.

Picturile au reprezentat mesaje de pace, simboluri îndreptate împotriva războaielor din întreaga lume. „Am încercat să protestăm prin artă împotriva războiului. I-am avut alături pe bunii mei elevi de la cercul de pictură. A fost o zi remarcabilă, nici ploaia de la finalul zilei nu a reușit să ne oprească din demersul nostru”, ne-a declarat profesorul din Jibou. Acum doi ani, Ionel Baltă a pictat împreună cu elevii săi diferite figurine pe trunchiuri de copaci, picturile simbolizând un protest împotriva tăierilor abuzive de păduri. Tot elevii profesorului sunt cei care au pictat diferite personaje de dimensiuni mari, în format tridimensional, în curtea Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou.

Pictura și povestea de viață a profesorului

Ionel Baltă coordonează Cercul de Pictură din Jibou de 25 de ani și reușește să-i atragă pe tineri spre artă prin metodele sale de predare. Predă pictura apelând la proiecte educaționale inedite, altele decât cele din sala de clasă. „Am încercat să-i fac pe copii să înțeleagă că arta înseamnă frumusețe, blândețe, bucurie. Cu ani buni în urmă, pe unii elevi cu o situație materială precară i-am mai ajutat. Un astfel de elev predă acum pictura în Anglia și n-a uitat de noi. Ne trimite periodic pensule și alte ustensile de care noi avem nevoie. Trebuie să te implici, să te dedici în activitatea de predare, iar rezultatele vor veni”, a precizat Ionel Baltă. De-a lungul anilor, profesorul și elevii săi au obținut zeci de medalii la competiții naționale și internaționale.

3 Thoughts to “La Jibou, zeci de tineri au protestat prin artă împotriva războiului”

  1. Anonim

    pe camd un protest fata de arestarea directorului de la gradina botanica? razboiul e mai important?

    1. Anonim2

      Anonime, dar un protest pentru situația în care a ajuns grădina botanică din cauza lui nu vrei să faci? Ori pentru toți oamenii care și-au pierdut locul de muncă de la grădina botanică din 1 februarie. Ori pentru faptul că acești oameni nu și-au mai primit salariile nici pe luna ianuarie, pentru care au muncit? Grădina e în faliment total și plină de datorii mulțumită directorului tău mult iubit. Pe cât punem pariu că ești unul dintre cei care au pus grădina pe butuci? Dacă ar învia Vasile Fati, v-ar strânge pe toți de gât!

  2. […] Profesorul jibouan de pictură Ionel Baltă impresionează din nou prin picturile personale și lucrările elevilor săi. De această dată, profesorul și tinerii artiști pe care îi pregătește s-au deplasat în apropiere de Jibou, pentru a realiza o serie de picturi pe baloți de paie. Picturile au reprezentat mesaje de pace, simboluri îndreptate împotriva războaielor din întreaga lume. „Am încercat să protestăm prin artă împotriva războiului. I-am avut alături pe bunii mei elevi de la cercul de pictură. A fost o zi remarcabilă, nici ploaia de la finalul zilei nu a… Citeste mai mult […]

Leave a Comment