La Casa Corpului Didactic: profesori din trei județe – la cursuri de profesionalizare în cariera didactică

Casa Corpului Didactic Sălaj găzduiește în această perioadă „Atelierele de lucru PROF III și PROF IV”. Este vorba de peste 1.200 de profesori din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj care vor urma cursuri de profesionalizare în cariera didactică. După cum a explicat directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, profesorul Gheorghe Bancea, activitățile din cadrul atelierelor de lucru se organizează în scopul şi în contextul asigurării cadrului operaţional privind profesionalizarea în cariera didactică, prin mentorat, ca urmare a transformărilor, respectiv modificărilor normative, naţionale şi internaţionale, privind procesul educaţional, cariera didactică şi activitatea didactică. Tematicile atelierelor promovează modelul colaborării pedagogice, exemple de bună practică în cadrul comunităților de învățare, cu privire la stagiile de practică pedagogică, la incluziunea în educație, învățarea în context blended-learning. Sesiunile de formare și activitățile din cadrul atelierelor de lucru au un caracter interactiv, fiind susținute atât de experți – membri ai echipei Ministerului Educației și ai partenerilor universitari și preuniversitari, cât și de cadre didactice din Bazele de practică pedagogică, profesori care predau discipline psihopedagogice sau metodice în cadrul liceelor cu profil pedagogic. Formatul facilitează reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare. Atelierele se organizează „in situ” și în format „blended learning/online”, în rețeaua bazelor de practică pedagogică. De precizat este faptul că aceste ateliere sunt desfășurate de Ministerul Educației, prin Casa Corpului Didactic Sălaj – în calitate de „Partener 15”, iar în prezent participă persoanele care se vor ocupa de formare. Cursurile pentru profesionalizarea cadrelor didactice vor avea loc anul viitor, în perioada ianuarie – aprilie. La nivel național, 25.000 de profesori urmează aceste cursuri.

One Thought to “La Casa Corpului Didactic: profesori din trei județe – la cursuri de profesionalizare în cariera didactică”

  1. […] Casa Corpului Didactic Sălaj găzduiește în această perioadă „Atelierele de lucru PROF III și PROF IV”. Este vorba de peste 1.200 de profesori Citeste mai mult […]

Leave a Comment