Joi se reiau cursurile în şcolile sălăjene

 

Aproximativ 40.000 de elevi şi preşcolari sălăjeni se reîntorc joi, 24 aprilie, la cursuri, după vacanţa de primăvară. Cursurile în unităţile de învăţământ din Sălaj sunt reluate cu o zi mai târziu decât în restul judeţelor, miercuri, 23 aprilie, desfăşurându-se cercurile pedagogice la toate specialităţile, potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu. Astfel, preşcolarii şi elevii care nu sunt implicaţi în aceste activităţi au parte de o zi de vacanţă în plus.
Vacanţa de primăvară, care a inclus şi perioada Paştelui, a fost programată pentru intervalul 12-22 aprilie, conform Ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2013-2014.
Cursurile celui de-al doilea semestru se vor încheia în 20 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie. Tezele din acest semestru se vor susţine, de regulă, până în 23 mai.
De asemenea, înainte de încheierea anului şcolar, la începutul lunii mai încep evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Acestea se desfăşoară în două sesiuni, prima parte în intervalul 6-15 mai, iar a doua parte în perioada 20-29 mai. A doua sesiune este rezervată copiilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima etapă.
Anul şcolar 2013-2014 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 176 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care 33 de săptămâni de cursuri şi patru săptămâni pentru examenul de bacalaureat. Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai. Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care 35 de săptămâni de cursuri şi o săptămână pentru Evaluarea Naţională.

2 Thoughts to “Joi se reiau cursurile în şcolile sălăjene”

  1. Zălăuan

    Urmând exemplul premierului zâmbăreţ non-stop, inspectoratul şcolar a mai prelungit vacanţa elevilor cu o zi.

Leave a Comment