Investiţii de aproape 3,5 milioane de lei în şcolile şi grădiniţele din Zalău

Reţele noi de încălzire, terenuri de sport asfaltate, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, săli de sport reabilitate, clase zugrăvite şi igienizate, instalaţii electrice şi sanitare, echipamente de joacă, electronice şi alte dotări sunt doar câteva dintre investiţiile asigurate în unităţile de învăţământ din municipiu din bani de la bugetul Zalăului, pentru ca actul educaţional că se desfăşoare în condiţii normale.
În total, pentru pregătirea noului an şcolar, municipalitatea a pus la dispoziţia şcolilor şi grădiniţelor din Zalău aproape 3,5 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei – 2,26 milioane de lei – fiind destinată reparaţiilor capitale în 23 de astfel de instituţii. Alţi 900.000 de lei au fost cheltuiţi pentru reparaţii curente în 26 de unităţi şcolare, în timp ce pentru dotări au beneficiat de fonduri în valoare de 285.000 de lei, 16 instituţii din urbe.
„Este o sumă consistentă şi din ce am văzut eu în istoricul alocărilor pentru unităţile de învăţământ este cea mai mare sumă, cel puţin în ultimii patru-cinci ani”, a declarat primarul Ionel Ciunt joi, 7 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă. El şi-a exprimat speranţa că părinţii nu vor mai fi obligaţi în acest an să aloce bani pentru diverse lucrări sau dotări ale şcolilor unde învaţă copii lor, în condiţiile în care toate unităţile de învăţământ care au solicitat bani de la administraţia locală au primit sumele necesare lucrărilor de reparaţii. „Asta mi-am dorit şi asta am discutat cu conducerea şcolilor. Chiar în prima săptămână de vacanţă i-am invitat pe directorii şi pe contabilii şefi de la şcoli, le-am sus sumele pe care le putem aloca, în funcţie de solicitările lor şi asta i-am rugat: insist să nu mai văd părinţi cu bidinele şi cu găletuţe de vopsea circulând prin şcoli şi prin sălile de clasă. Noi am făcut o verificare la toate unităţile de învăţământ, să vedem cum s-au folosit banii. M-ai plăcut cum s-a lucrat. Loc de mai bine există întotdeauna, dar per total sunt mulţumit cum s-au utilizat aceşti bani şi s-au redus foarte multe din deficienţele care existau în şcoli”, a punctat edilul.
Acesta a mai spus că numărul burselor alocate elevilor (burse sociale, de performanţă, de studiu şi de merit) s-a dublat în acest an faţă de 2016, ajungând la 1.493 de elevi, cu o alocare financiară de aproape 1,2 milioane de lei, alţi 1.173 de elevi primind stimulente în valoare totală de 150.000 de lei, pentru câştigarea unor concursuri şcolare judeţene sau regionale.
În Zalău învaţă 12.574 de elevi, cu 392 mai mulţi decât în anul şcolar precedent.
A.V.

Alte articole

2 Thoughts to “Investiţii de aproape 3,5 milioane de lei în şcolile şi grădiniţele din Zalău”

 1. Anonim

  hai nenea primar la o sedinta cu parinti si vezi ce sume trebuie sa scoata parinti pentru micile nevoi ale copiilor !
  nu trebuie decat sa cumparam bancute cu scaunele, dulapioare, table, laptop si proiector, mici consumabile, cum ar fi hartie de serox, toner, carioca pentru tablele noi, UNIFORME noi la copii, MANUALE noi la copii, si inca o mica suma pentru „urgente” care o sa fie in administrarea „comitetului de parinti”
  si apropos, de ce mai faceti clase pentru unguri? cand locurile in calsele de romani sunt pline de unguri, iar clasele lor au doar jumatete locurile ocupate

 2. Anonim

  cine verifica modul de repartizare a copiilor in clase? pe ce criteria se repartizeaza cipii?
  politice? religioase? pe bani sau „mita” cum e pe la noi?
  cum se face ca in primele clase sunt marea majoritate a copiilor la care parinti tocmai si-au facut flotant in zona?
  cum se face ca cei care locuim langa scoala! avem alti copii la acesi scoala! avem loc de munca langa scoala! am terminat si noi la aceasi scoala ! si copii noistri sunt pe ultimele locuri la repartizarea in clase ?!?!
  cat si la cine se da MITA=ATENTIA=PLICUL CU BANI, ca sa nu fim aruncati in ultima clasa, in care sunt cei „amarati, fara importanta si unde sunt la un locu cu minoritatile, adica cu TIGANII !?!?!
  p.s. la ce organ al statului pot pune la dispozitie discutia avuta cu educatoarea si cu cativa parinti? o discutie foart frumoasa in care educatoarea ne explica cum au ajuns copii nostril in clasa ei.

Leave a Comment