Întâlniri ale polițiștilor cu elevii sălăjeni

În cursul anului şcolar 2018-2019 se derulează cea de-a doua ediţie a Programului naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care îi învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor. Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Serviciului Rutier au participat la patru întâlniri cu elevii din cadrul unităţilor de înăţământ, de pe raza judeţului.

Programul este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu. Părinții, învățătorii, dar și diverse instituții, precum Poliția, depun eforturi pentru a-i ocroti pe cei mici în orice situație. Un element important al acestor acțiuni este educarea copiilor, astfel încât să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției lor.În județul Sălaj, proiectul este implementat de către Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Serviciul Rutier în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. La nivelul judeţului Sălaj s-au înscris şapte unităţi de învăţămănt.

Începând cu luna februarie a acestui an, s-au desfăşurat activităţi în cadrul unor discuții interactive. Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Serviciului Rutier au participat la patru întâlniri cu elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuţiu” Bocşa, Școlii Gimnaziale nr.1 Vîrşolţ, Școlii Gimnaziale nr. 1 Boghiş. Aceştia le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni.

Activităţile preventive din  cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri sălăjeni până la terminarea anului şcolar 2018 – 2019.

 

 

2 Thoughts to “Întâlniri ale polițiștilor cu elevii sălăjeni”

  1. Anonim

    SA-I INVETE SI PE ADOLESCENTI SA TREACA STRADA CA ASTIA NU AU NICI O LEGE !!!!

  2. Anonim

    MAI ALES CAND SUNT IN HAITA ….

Leave a Comment