Tavan căzut peste elevii Şcolii „Horea” din Şimleu!

 

Doi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Horea” din Şimleu Silvaniei au ajuns în cursul zilei de luni, 16 decembrie, la spital, după ce o bucată din tencuiala tavanului s-a desprins şi a căzut peste ei. Potrivit informaţiilor primite de la directorul instituţiei de învăţământ, Cosmin Porcar, incidentul s-a petrecut în jurul orei 11,30, în sala de cursuri a elevilor de clasa a III-a. „În momentul respectiv, alături de elevii de clasa a III-a, în încăperea respectivă, se aflau şi elevii din clasa a II-a. Copiii repetau colinde. La un moment dat, s-a desprins o bucată de aproximativ un metru pătrat din tencuiala tavanului, care a lovit doi băieţi, ambii în vârstă de opt ani. Cei doi erau mai în spate”, a explicat directorul Şcolii Gimnaziale „Horea”.
Potrivit acestuia, elevii au fost duşi la Spitalul Orăşenesc din localitate, unde în urma investigaţiilor medicale s-a constatat că s-au ales doar cu câteva zgârieturi. „Am cerut să fie făcute radiografii, în urma cărora nu au fost depistate alte leziuni decât nişte zgârieturi pentru care s-au aplicat pansamente locale. Au fost, de asemenea, anunţaţi părinţii. Mai mult a fost sperietura, ne-am panicat cu toţii căci bucata s-a desprins din senin, pe plafon nu a fost obervată nici măcar o fisură”, a mai precizat Cosmin Porcar.
Culmea face ca, în urmă cu doar doi ani, la aceeaşi unitate de învăţământ, să fie finalizate lucrările de reabilitare a tuturor sălilor de clasă. După cum a explicat directorul Şcolii Gimnaziale „Horea”, a fost solicitat constructorul pentru a face o evaluare. „Nu pot să risc, trebuie să se facă o evaluare completă a construcţiei, pentru a nu se repeta incidentul de astăzi”, a completat Porcar.

4 Thoughts to “Tavan căzut peste elevii Şcolii „Horea” din Şimleu!”

 1. Anonim

  incredibil,cata iresponsabilitate din partea constructorilor care au reabilitat scoala!
  sa fie trasi la raspundere.

 2. Anonim

  Rupem tăcerea
  Aşa stă treaba
  Au trecut 20 de ani şi-or să mai treacă degeaba
  Din nou pentru putere se bat
  Când şcolile cad peste copii
  E un iad
  Acum, că eşti bătrân, totul se transformă în scrum
  Spitalele sunt ultima haltă pe ultimul drum
  Ne târâm pe drumuri, prin gropi ca prin nisipuri
  Ei nu simt nimic că-şi pun la căldură (…) în jeepuri

 3. Anonim

  CHIAR NU AR FIRAU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE CEI NARE AU FACUT LUCRAREA DE REABILITARE PE BANI FOARTE MULTI SI LUCRU DE MAINTUIALA STIE DOMNUL PRIMAR NU I STRAIN ACEST LUCRU

 4. Anonim

  mai invata sa scrii

Leave a Comment