Încep simulările la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Elevii din clasele a VIII-a, XI-a şi a XII-a vor începe, în cursul acestei luni, simularea examenelor naţionale. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) în anul şcolar 2015-2016 simularea examenelor naţionale se va desfăşura în perioada 22-24 februarie pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv în perioada 7-10 martie pentru bacalaureat – elevii claselor XI-XII.

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a

Astfel, luni – 22 februarie, prima probă a simulării la Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a va debuta cu Limba şi literatura română şi va continua cu examenul la matematică – 23 februarie, respectiv proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă -24 februarie. Afişarea rezultatelor va fi în 4 martie.

Simularea la Bacalaureat

Potrvit Ministerului Educaţiei, simularea examenului de bacalaureat pentru elevii din clasa a XI-a va începe în 7 martie cu proba la Limba şi literatura română şi va continua cu limba şi literatura maternă – 8 martie şi cu proba obligatorie a profilului – 9 martie. De asemenea, elevii din clasele terminale vor susţine: în 7 martie proba la Limba şi literatura română, în 8 martie – proba la Limba şi literatura maternă, în 9 martie proba obligatorie a profilului, 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării; 18 – afişarea rezultatelor. Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, respectiv bacalaureat, iar obiectivul este familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale şi liceale. Modelele orientative de subiecte, atât pentru elevii claselor a VIII-a, cât şi pentru elevii claselor terminale, sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei www.edu.ro, secţiunea subiecte.edu.ro

Alte articole

Leave a Comment