În Sălaj, rezultate catastrofale la simularea Bacalaureatului

Doar o treime dintre elevii claselor a XI-a care au susținut cele trei probe scrise din cadrul simulării Bacalaureatului, au obținut medii peste şase, în timp ce la clasele a XII-a, procentul de promovare este de 41,65 la sută. Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a publicat rezultatele simulării examenului de Bacalaureat, testări ce s-a desfășurat în perioada 18 – 21 martie 2019. În Sălaj, au participat la simulare elevi din clasele a XI-a zi și a XII-a, seral sau frecvență redusă, respectiv a XII-a, zi și a XIII-a seral şi frecvență redusă.

O singură notă de 10, la clasa a XI-a

La clasa a XI-a, la proba scrisă -limba și literatura română, din totalul de 1.573 de candidați prezenți, un număr de 1.043 de candidați au obținut note peste 5 (66,30 la sută). La limba și literatura maternă, au fost prezenți 268 candidați, din care, 180 au obținut note peste 5 (67,15 la sută). La disciplina obligatorie a profilului, au fost prezenți 1.556 de  candidați, obținând note peste 5 un număr de 601 candidați (38,62 la sută). La limba și literatura română, un elev al Colegiului Național ”Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei a obținut nota 10. ”Raportat la cele trei probe scrise susținute de elevii claselor a XI-a, procentul de promovare este de 30,86 la sută (reprezentând medii peste 6)”, au precizat reprezentanții ISJ Sălaj.

Procentul de promovare la clasele a XII-a – 41,65

La clasa a XII-a, la proba la limba și literatura română, din totalul de 1.633 de candidați prezenți, un număr de 1.136 de candidați au obținut note peste 5 (69,56 la sută). La proba la limba și literatura maternă au fost prezenți 313 candidați, din care 226 au obținut note peste 5 (72,20 la sută). La disciplina obligatorie a profilului au fost prezenți 1.607 candidați, obținând note peste 5 un număr de 722 de candidați (44,92 a sută). La disciplina la alegere a profilului și a specializării au fost prezenți 1.595 de candidați, obținând note peste 5 un număr de 1012 candidați (63,44 la sută). Potrivit statisticii întocmite de ISJ Sălaj, la clasa a XII-a, s-au obținut 19 note de 10: la limba și literatura română – 1 notă la Colegiul Național ”Silvania” Zalău; la disciplina obligatorie a profilului – opt note de 10, din care trei  la matematică și cinci la istorie, la Colegiul Național ”Silvania” Zalău; la disciplina la alegere a profilului și a specializării – şapte note de 10, din care trei la disciplina logică, două la biologie, unul la informatică și unul la sociologie, la Colegiul Național ”Silvania” Zalău, două note de 10, din care una la biologie și una la informatică, la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei și o nătă notă de 10 la disciplina logică, la Liceul Tehnologic ”Voievodul Gelu” Zalău. „Procentul de promovare este de 41,65 la sută, reprezentând medii peste 6. Menționăm că rezultatele obținute la simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2019 vor fi discutate la clasă cu elevii, vor fi prezentate părinților și analizate în Consiliile profesorale, urmând a fi elaborate planuri de măsuri remediale”, au precizat reprezentanții Inspectoraului Școlar.

One Thought to “În Sălaj, rezultate catastrofale la simularea Bacalaureatului”

  1. olivia

    Dezastru la simulare,dar nu i dezastru la fuste scurte, vopseli,tigari,droguri,imoralitati,ca sa vezi,nu poti fi cu toate.

Leave a Comment