În Sălaj, doar trei note de zece la simularea Evaluării Naţionale

Doar trei elevi de clasa VIII- a au reuşit să obţină nota zece la simularea Evaluării Naţionale. O notă de zece a fost obţinută la Limba şi literatura română – în mediul urban, iar alte două la Limba şi literatura maternă, atât în mediul urban cât şi urban.

După cum a explicat Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în acest an şcolar, un număr de 2.162 de elevi din judeţ au participat la Simularea Evaluării Naţionale – clasele a VIII-a. S-a înregistrat un procent de promovabilitate de 43, 85 la sută, 59, 66 la sută promovabilitate în mediul urban şi 30, 27 la sută în mediul rural.
Pe discipline de învăţământ, procentele de promovabilitate sunt următoarele: Limba şi literatura Română: 2.186 de elevi prezenţi, promovabilitate 56, 50 la sută, 72, 96 la sută în mediul urban şi 42,46 la sută în mediul rural. Potrivit lui Lucciu, un singur elev, din mediul urban, a obţinut nota 10 la Limba şi literatura română.
La simularea Evaluării Naţionale, la proba de Matematică au fost 2.181 de elevi prezenţi, promovabilitate 28, 66 la sută, 41, 67 la sută în mediul urban şi 17, 57 la sută în mediul rural. La această probă nu s-au obţinut note de 10.
De asemenea, la Limba şi literatura maternă au fost 488 de elevi prezenţi, promovabilitate 78, 07 la sută, 80, 54 la sută în mediul urban şi 76, 57 la sută în mediul rural. La această probă, doi elevi au obţinut media 10, unul din mediul urban şi altul din mediul rural.
„Rezultatele obţinute la simulările naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri menite să îmbunătăţească performanţele şcolare. Fiecare unitate de învăţământ va elabora un raport pe care îl va transmite Inspectoratului Şcolar. Raportul va include şi un plan de măsuri remediale, acolo unde acest lucru se va impune”, a precizat reprezentantul ISJ Sălaj.

2 Thoughts to “În Sălaj, doar trei note de zece la simularea Evaluării Naţionale”

  1. Anonim

    astea sunt rezultatul ,,democratiei ,, rau intelese !!!!elevul isi reclama parintele ca l-a certat !!!!si este amendat !!!se vor face din nou analize peste analize se vor propune iar aceleasi lucruri ca anii trecuti si rezultatele vor fi si mai ,,,,,,,,,,,,excelente !!!!!!

  2. Dreptatea

    Rezultate slabe in fiecare an , oare de ce ?!?! Dang dang

Leave a Comment