În doar două săptămâni de şcoală, Aproape 26.000 de absenţe adunate de elevii sălăjeni

Elevii sălăjeni au acumulat în primele două săptămâni de şcoală aproape 26.000 de absenţe, mai mult de jumătate dintre acestea fiind nemotivate. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în cataloage figurează 25.831 de absenţe, din care, elevii au avut scutire pentru doar 11.000 de ore lipsite de la şcoală.

Cele mai multe absenţe au fost acumulate, în luna septembrie, de elevii Grupului Şcolar „Cserey Goga” din Crasna, respectiv 2.060, din care au fost motivate 739. Conform statisticii întocmite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ, pe locul al doilea este Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda, cu un total de 1.757 de absenţe, din care puţin peste 1.000 figurează motivate.
Pe locul al treilea se situează o unitate de învăţământ din localitatea Jibou. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, în cataloagele căreia figurează 1.373 de absenţe, din care doar 244 sunt motivate. Cu un număr de 1.197 de absenţe strânse în doar două săptămâni, din care niciuna nu este motivată, Şcoala Gimnazială Dragu se clasează pe locul patru, urmată de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, cu 1.041 de absenţe, din totalul cărora peste 600 sunt motivate.
Şi în primele două săptămâni de şcoală, potrivit statisticilor întocmite de ISJ Sălaj, “campioni” la chiul rămân tot liceenii, aceştia reuşind să acumuleze peste 10.000 de absenţe. Cei mai “activi” s-au dovedit elevii de clasa a XI-a, care au acumulat, în perioada menţionată, peste 3.000 de absenţe, din care aproape 2.200 figurează motivate, urmaţi de cei din clasa a X-a, cu un total de 2.777 de absenţe, din care aproximativ 1.700 au fost motivate. Cele mai puţine absenţe au strâns elevii din învăţământul primar, respectiv cei din clasa a III-a, 990, din care 223 au fost motivate şi cei din clasa a-II-a, 1.192, din care 225 motivate.
La fiecare zece absenţe nemotivate unui elev i se scade cu un punct nota la purtare, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. În anul şcolar precedent, câteva sute de elevi s-au ales cu nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe nemotivate.

Alte articole

4 Thoughts to “În doar două săptămâni de şcoală, Aproape 26.000 de absenţe adunate de elevii sălăjeni”

 1. bm

  La un moment dat trebuie sa privesti lucrurile in fata.Sunt necesare doar acele scoli care sunt frecventate Restul e
  mincina si bani aruncati in vant..

 2. Probabil ca tot dascalii sunt de vina

  Ar trebui sa-i lege pe elevi cu lanturi de banci, ca pe vaslasii de pe galerele medievale…

 3. Nu se gaseste iar vreun parinte tembel

  sa puna vina tot pe profesori ca le fug progeniturile de la clasa?

 4. Si ce ar trebui sa se predea in scoli ca sa fie frecventate de elevii de azi?

  „Tehnologia productiei si consumului de dorguri de mare risc” sau „Pornografia pe intelesul tuturor”?

Leave a Comment