Eliminaţi din Bac după ce au fost prinşi răsfoind manualul de biologie în toaletă

Încă doi elevi au fost eliminaţi din Bacalaureat, după ce vineri, 30 iunie, la ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, au încercat să fraudeze examenul.
Sub pretextul că merg la toaletă, cei doi – absolvenţi ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău – s-au apucat de răsfoit un manual de biologie, disciplină la care tocmai susţineau proba scrisă. Tinerii au fost prinşi în flagrant de către unul dintre profesorii supraveghetori.
Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Examenului de Bacalaureat cei doi candidaţi au pierdut, astfel, nu doar sesiunea din acest an, ci şi dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Vineri, 30 iunie 2017, s-a desfăşurat ultima probă scrisă, din cadrul Bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie sau informatică pentru absolvenţii de la profilurile real şi tehnologic, respectiv geografie, filozofie, logică, economie, psihologie sau sociologie pentru cei de la profilul uman).
La această ultimă probă s-au înscris 1.686 absolvenţi, dintre care au fost prezenţi 1.337, iar 106 au absentat.
Primele rezultate vor fi afişate, miercuri, 5 iulie 2017, până la ora 16. Eventualele contestaţii pot fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor deveni publice în 10 iulie.

Alte articole

One Thought to “Eliminaţi din Bac după ce au fost prinşi răsfoind manualul de biologie în toaletă”

  1. Oooooo

    Oooooo, Doamne, la C.T. ISJ, se fura? Nu se poate asa ceva. Poate era Codul bunelor maniere si nu a inteles supraveghetorul despre ce e vorba. Acolo numai si numai maniere sunt. Inca odata, oooooo.

Leave a Comment