Elevii sălăjenii calificați la olimpiadele naționale de fizică și biologie

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, ne mândrim cu mulți elevi care au reușit să se califice la etapele naționale ale olimpiadelor de fizică și biologie.  

Olimpiada de fizică, clasele VI-XII, s-a desfăşurat la Școala Gimnazială „Porolissum” din Zalău, cu participarea a 74 de elevi. La etapa naţională, care va avea loc la Brașov în perioada 21 – 26 aprilie, s-au calificat următorii elevi: Nicolae Venter (clasa a VIII-a la Școala Profesională „Petri Mór” din Nușfalău, profesor Fazakas Annamaria Timea) și Horvath Diana-Timea (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, profesor Marta Brișan).

La Olimpiada de biologie, 21 de elevi din clasele IX-XII au participat la această acțiune care s-a desfăşurat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău. La etapa naţională care va avea loc la Sibiu în perioada 20 – 25 aprilie s-au calificat următorii elevi ai Colegiului Naţional „Silvania” din Zalău: Naomi-Maria Stroia (clasa a IX-a, profesor Adriana Marian), Ilinca Maria Margin (clasa a IX-a, profesor Adriana Marian) și Celia Clara Bodea (clasa a IX-a, profesor Emilia Pop).

Și la Olimpiada Interdisciplinară „Ştiințele Pământului” care s-a desfăşurat la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Zalău avem un reprezentant care s-a calificat mai departe. La etapa naţională, care va avea loc la Arad în perioada 9 – 12 mai, vom fi reprezentați prin Alexia Irina Tomole, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, sub îndrumarea profesorilor: Adriana Marian (biologie),  Ioana Cornea (chimie), Faluvegi Ervin (fizică) și Ioan Abrudan (geografie).

One Thought to “Elevii sălăjenii calificați la olimpiadele naționale de fizică și biologie”

  1. […] profesor Fazakas Annamaria Timea) și Horvath Diana-Timea (clasa a X-a la… Articolul Elevii sălăjenii calificați la olimpiadele naționale de fizică și biologie apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment