Elevii sălăjeni testaţi de pompieri

 

Pompierii sălăjeni îi testează săptămâna viitoare pe elevii din judeţ. Astfel, stadionul municipal din Zalău va găzdui vineri, 24 mai, concursul „Prietenii Pompierilor”, iar probele concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, se vor desfăţura patru zile mai târziu, în 28 mai, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” (ISU) al judeţului Sălaj.
Potrivit lui Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, este vorba despre etapele judeţene ale celor două concursuri, constând în susţinerea unei probe teoretice şi a unor probe practice, iar echipele clasate pe locul I vor fi desemnate echipe reprezentative ale judeţului.
În acest an, concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” continuă cu etapa pe regiune de dezvoltare, la care participă echipele reprezentative ale judeţelor limitrofe judeţului nostru şi se va desfăşura în ultima decadă a semestrului II al anului de învãþãmânt, iar echipele clasate pe locul I vor fi desemnate echipe reprezentative ale regiunii de dezvoltare, urmând a participa la etapa naþionalã care se va desfãşura în vacanţa de vară a elevilor, de regulã în luna septembrie, într-o tabãrã aflatã în administrarea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret.
Potrivit sursei citate, etapa pe regiune de dezvoltare a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” va fi organizată şi găzduitã de judeţul nostru. Pentru stimularea participanţilor, cu ocazia concursurilor, premianţilor li se vor acorda diplome, cupe, premii în bani, precum şi un „Steag de luptã”, transmisibil de la un an la altul, iar câştigãtorii, trei ani la rând, vor intra în posesia definitivã a acestui steag.

Alte articole

Leave a Comment