Elevii sălăjeni primesc lapte şi corn de săptămâna viitoare

Întrucât licitaţiile publice pentru Programul „Laptele şi cornul” nu au fost, deocamdată, finalizate în Sălaj, Consiliul Judeţean a început procedura de negociere directă cu furnizorii celor două produse. Prin acest demers, autorităţile judeţene urmăresc să asigure elevilor sălăjeni laptele şi cornul, încă din primele zile ale anului şcolar.
Procedurile de licitaţii deschise privind încheierea contractelor de furnizare a produselor de panificaţie şi a celor lactate au fost demarate în luna iulie a anului în curs. Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii Consiliului Judeţean, ofertele pentru corn vor fi deschise în 16 septembrie, iar cele pentru lapte, o săptămână mai târziu.
La nivelul judeţului Sălaj, peste 26.000 de preşcolari, elevi ai claselor I-VIII, dar şi cei din clasa pregătitoare vor primi în anul şcolar 2013-2014, zilnic şi gratuit, produse lactate şi de panificaţie. Valoarea estimată a contractelor este de peste 1,3 milioane de lei pentru produsele de panificaţie şi de aproape 3 milioane de lei, pentru lactate.
Programul „Cornul şi laptele” se adesează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. În anul şcolar trecut, 26.473 de copii sălăjeni au beneficiat de aceste produse.

Alte articole

Leave a Comment