Elevii sălăjeni pot fi „profesori pentru o zi”

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Sălaj organizează ce-a de-a X-a ediţie a proiectului „Profesor pentru o zi”. Scopul lui constă în realizarea schimbului de experienţă profesională între cadrele didactice şi elevii din liceele sălăjene. După cum a explicat Denisa Matei, CJE Sălaj, printre obiective acestui proiect se numără şi dezvoltarea capacităţii empatice a elevilor şi a profesorilor, crearea unui climat educaţional care să motiveze activitatea de învăţare a elevilor, dar şi construirea unei relaţii democratice profesor-elev. Astfel, în perioada 9-13 februarie orice elev din judeţul Sălaj se poate înscrie la unul dintre membrii Consiliului Elevilor din propria şcoală, urmând ca în intervalul 16-27 februarie 2015 „profesorii” pentru o zi să poată preda la materia preferată. La nivelul fiecărei instituţii de învăţământ se va desemna cel mai bun profesor, pe baza unor criterii obiective, fiind ales „directorul” pentru o zi care va participa la activităţi, timp de o zi, alături de conducerea şcolii. Atât „profesorii”, cât şi „directorii” vor fi premiaţi la finalul proiectului într-un cadru festiv.
Ediţia 2015 aduce o noutate, respectiv oportunitatea celui mai bun „director” să poată să îşi întocmească un mini plan de acţiune a unui inspector. Cel mai creativ şi motivant participant va putea petrece o zi alături de un inspector şcolar, înţelegând dintr-o altă perspectivă care sunt atribuţiile acestuia la nivel judeţean. Pe parcursul proiectului cei implicaţi vor putea să facă sugestii profesorilor, directorilor sau inspectorului, în urma experienţei dobândite în procesul de predare. „Echipa CJE Sălaj încurajează elevii din întregul judeţ să ia parte la proiectul – Profesor pentru o zi – să iasă din barierele formalului şi să încerce să aducă o noutate în metodele tradiţionale de predare în şcoli. Totodată, ne dorim sprijinul venit din partea cadrelor didactice, atât pentru proiectul în sine, cât şi pentru elevii care îşi manifestă interesul de a încerca o experienţă de predare. Ne propunem să avem un număr cât mai mare de elevi care doresc să se implice în activitate şi să devină ulteriori iniţiatorii altor acţiuni facile pentru ei”, este mesajul transmis de preşedintele CJE Sălaj, Denisa Matei.

Alte articole

One Thought to “Elevii sălăjeni pot fi „profesori pentru o zi””

  1. sorin

    Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: sorincorfar@yahoo.com

Leave a Comment