Elevii sălăjeni intră în febra tezelor

 

Elevii de gimnaziu vor susţine primele teze până în 19 decembrie, iar cele din semestrul II până în 22 mai 2015. Cei din clasele V- VII vor avea lucrarea scrisă semestrială şa limba română şi matematică, iar elevii de clasa a VIII vor fi testaţi şi la istorie sau geografie, la alegere. Ministerul Educaţiei a publicat lista materiilor la care elevii vor susţine teze şi datele până la care aceste lucrări semestriale trebuie susţinute.
Astfel, tezele din semestrul I al anului şcolar 2014 – 2015 trebuie date până în 19 decembrie 2014, din 20 decembrie elevii intrând în vacanţa de iarnă.Tezele din semestrul vor trebui susţinute până în 22 mai 2015. Excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor da tezele până în 15 mai 2015, şi liceenii din clasele terminale, care vor trebui să le susţină până în 24 aprilie 2015.

Teste în plus pentru minorităţi şi clasele de bilingv
Potrivit oficialilor din Eucaţie, la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale, elevii vor da teză şi la Limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare, an de studiu şi formă de şcolarizare.”La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare”, se arată în documentul Ministerului Educaţiei. De asemenea, la clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare/calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

Leave a Comment