Elevii de gimnaziu și liceu din Zalău nu vor merge la școală de luni

Elevii din ciclul gimnazial și cei de liceu din Zalău nu încep, luni, școala în sălile de clasă. Aceștia vor participa la cursuri de acasă, prin școala online.Totodată, elevii din localitățile care au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, vor continua școala online, de acasă, începând de luni, 8 februarie, întrucât se află în scenariul 3. În această situație sunt comunele Bălan (rată 5.08) și Fildu de Jos (rată 3.58). În Zalău, rata de infectare era, vineri, de 3.33/1.000 de locuitori.

În Ordinul pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 se arată că, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1 Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori .

Scenariul 2 – a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, acolo unde Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. 2 b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3 – a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori. În situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB.

Studenți

Înainte de data începerii cursurilor universitare, în funcţie de situaţia epidemiologică, de particularităţile locale, de infrastructura, de specificul programelor de studiu şi de resursele umane ale fiecărei instituţii de învăţământ superior în parte, conducerea acesteia, cu consultarea senatului universitar, stabileşte aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice, după cum urmează: Scenariul 1 – Participarea fizică în instituţia de învăţământ superior a tuturor studenţilor/cursanţilor la toate activităţile didactice, conform programului de desfăşurare a acestora, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Scenariul 2 – Participare in sistem mixt – prezenta fizica si online, in functie de specificul programelor de studiu, de infrastructura si de conditiile epidemiologice, conform procedurilor proprii fiecărei universitati. Scenariul 3 – Participarea tuturor studenţilor/cursanţilor la activităţi didactice online.

Alte articole

Leave a Comment