Elevii olimpici, premiați de municipalitate

Elevi de la mai multe școli și licee din Zalău, care au obținut premii și mențiuni la faza interjudețeană de la diferite olimpiade școlare și concursuri, au fost premiați de municipalitate. Este vorba despre 18 elevi care, într-un cadru festiv menit să marcheze în avans Ziua Internațională a Educației, au primit premii din partea administrației locale.

Premiile, constând în diplome și bani, au fost înmânate de edilul urbei – Ionel Ciunt. Cei mai mulți olimpici premiați, care au obținut premii și mențiuni la Olimpiada de interpretare instrumentală, sunt de la Liceul de Artă „Ioan Sima”. Este vorba despre: Antonio Tărău, Alexandru Gale, Tudor Lupșe, Darius Zubascu, Matei Lupșe, Lucas Stoica și Gabriel Contis.

De asemenea, s-au mai acordat premii elevilor de la Școala Gimanzială „Mihai Eminescu” din Zalău: Patrik Verdeș, David Ardelean și Lorena Medeea Labo. Aceștia s-au clasat pe primele locuri la etapa județeană volei- băieți, minifotbal-băieți și la Concursul de navomodele și artă vizuală „Toate pânzele sus”.

Premiile au continuat cu elevi de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”: Ionuț Șutic – volei-băieți, Diana Olteanu Nagy, Daria Ioana Pop și Paula Simina, care s-au clasat pe primele locuri la  Concursul regional de limbă franceză „Aripi de poveste”. Printre cei 18 elevi premiați se numără și Diana Sălăjean de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”, Andrei Maxim – Colegiul Național „Silvania” Zalău, Giulia Marian de la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” și Juhos Krisztian de la Liceul Reformat „Wesselenyi”.

Chiar dacă în sala în care a avut loc premierea s-au aflat doar cei 18 elevi cu rezultate de excepție la olimpiadele interjudețene și directorii unităților de învățământ, alți 822 de elevi vor fi premiați de administrația locală (elevi care au obținut rezultate bune la olimpiadele județene). În total 840 de elevi vor fi premiați de Primăria municipiul Zalău pentru munca depusă la aceste olimpiade, iar suma alocată de este de peste 150 de mii de lei.

 

” În acest drum spre performanță sunt convins că aveți alături profesorii și familiile voastre. Ceea ce vă oferim noi astăzi este doar un semn simbolic de apreciere pentru munca voastră și pentru efortul și sacrificiile pe care le faceți în a obține performanță. Felicitări vouă, felicitări profesorilor și felicitări familiilor voastre. Succes în continuare, să fiți sănătoși și să alegeți la momentul potrivit municipiul Zalău pentru a vă stabili și a vă forma o familie”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Leave a Comment