Două premii şi patru menţiuni pentru matematicienii sălăjeni la concursul „Ecomat”

Elevii Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au participat sâmbătă, 27 aprilie, la cea de-a II-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică Aplicată în Economie „ECOMAT”, care s-a desfăşurat la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș” din Satu Mare. Sălajul a fost reprezentat de 12 elevi din clasele IX-XII , câte trei elevi din fiecare clasă, de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Potrivit Lui Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, însoțiți de profesorii Mirel Matyas și Vasile Sîrb, elevii sălăjeni au avut o prestație bună, șase dintre ei fiind premiați pentru rezultatele lor. Astfel, Camelia Tripon, elevă în clasa a XII-a, şi-a adjudecat premiul I, premiul al III-lea i-a revenit lui Darius Rus, clasa a XII-a, iar Patricia Derjan, clasa a X-a, Cosmina Cadar, clasa a XI-a, Annamaria Szilagyi, clasa a XI-a, şi Andrei Nemeş, clasa a XII-a, s-au întors fiecare cu o menţiune.
Concursul „Ecomat” a debutat anul trecut, la initiațiva a trei profesoare de matematică de la Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” din Satu Mare și Liceul cu Program Sportiv Bistrița, din dorința de a-i motiva pe elevii claselor cu profil economic să obțină performanțe și la matematică.
Potrivit reprezentantului ISJ Sălaj, la ediţia din acest an, găzduită de Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș” din Satu Mare, au participat elevi de la nouă licee și colegii, care au clase de profil economic, din județele Bihor, Cluj, Maramures și Sălaj. Judeţul nostru a fost reprezentat de elevii Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. În anul școlar 2013-2014, gazda concursului „ECOMAT” va fi Liceul cu Program Sportiv Bistrița, potrivit lui Marcel Lucaciu.

Alte articole

Leave a Comment