Definitivat 2013: S-au afişat primele rezultate

Vezi notele aici.

Listele cu primele rezultate la examenul de definitivare vor fi afişate şi la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, centrul de examen. Peste 130 de profesori sălăjeni au susţinut examenul de definitivare în învăţământ, care s-a desfăşurat joi, 18 iulie, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău, începând cu ora 10. Deşi, iniţial, s-au înscris 145 de candidaţi, pentru 28 de specializări, potrivit datelor furnizate de Ioan Opriş, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cinci dintre aceştia nu s-au mai prezentat la concurs, iar opt cabdidaţi au părăsit sala de examen la scurt timp după distribuirea subiectelor.

Cei mai mulţi candidaţi înscrişi, 25, au fost pentru învăţământul primar, învăţământul preşcolar, 15, urmaţi de cei înscrişi pentru disciplina matematică, 11. Candidaţii au avut la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor. Primele rezultate au fost afişate în  astăzi, 23 iulie, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 23-24 iulie. 

Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Printre noutăţile examenului din acest an se numără: acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.
Definitivarea poate fi obţinută la una dintre specializările înscrise pe diploma pe care candidatul le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda, conform centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

 

Leave a Comment