Decizie de ultimă oră! În toate școlile din Sălaj, cursuri în scenariile verde și galben

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat luni, 3 mai 2021, Hotărârea nr. 61, care vizează reluarea cursurilor după vacanță, începând cu data de 5 mai 2021, în funcţie de valoarea incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire la 14 zile în județul Sălaj. Noua hotărâre a fost aprobată având în vedere ultimele modificări legislative, respectiv modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, prin instituirea a două scenarii.

 

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 vizează participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studio, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Leave a Comment