De luni, elevii revin pe băncile școlii după vacanța intersemestrială

Elevii se întorc luni la cursuri, după vacanţa dintre semestre. Următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată între 19 și 30 aprilie. Până atunci, sunt organizate etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, în perioada 13 – 17 martie, iar elevii de clasa a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a vor susține simularea Evaluării Naționale și a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie. De asemenea, la fel ca în anii trecuți, notele obținute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituții de învățământ, pe baza acestora urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanței școlare.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică şi istorie.

Apoi, urmează vacanța de Paști. Practic, elevii vor fi liberi din 14 aprilie, având în vedere că 17 aprilie, a două zi de Paști, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, dascălii au liber.

Nu va lipsi nici programul național „Școala altfel”, cu o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar, care poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităților de învățământ. Astfel, în funcție de ciclurile școlarizate, anul acesta sunt vizate următoarele intervale: 27 februarie – 31 martie și 15 mai – 9 iunie (învățământul preșcolar și primar), 27 februarie – 31 martie și 15 mai – 9 iunie (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 9 iunie. Vacanța de vară va fi între 17 iunie și 10 septembrie.

Leave a Comment