De luna viitoare, Încep înscrierile pentru “Bani de liceu”

 

Elevii sălăjeni cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia şi anul acesta de sprijinul financiar oferit prin programul guvernamental ”Bani de liceu”. Anul trecut, au beneficiat de bursa socială aproape 900 de liceeni din judeţ. Depunerea dosarelor va avea loc în intervalul 15 septembrie – 1 octombrie.
Programul menţionat se adresează elevilor de liceu care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maxim 150 de lei, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie, ori aflaţi sub tutelă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea de către comisii a eligibilităţii cererilor depuse este programată în perioada 1- 23 octombrie. Lista beneficiarilor va fi publicată în 28 octombrie, contestaţiile urmând a fi depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie. Rezolvarea contestaţiilor este programată în intervalul 2 – 6 noiembrie.
Bursa nu este condiţionată de obţinerea unor performanţe şcolare şi se acordă inclusiv pe perioada desfăşurării examenului de bacalaureat sau de diplomă. Singura condiţie impusă este prezenţa la ore. Beneficiarii “Banilor de liceu” care înregistrează mai mult de 20 de absenţe într-o lună pierd banii începând cu luna imediat următoare şi nu mai pot fi reprimiţi în program în acelaşi an.
În anul şcolar precedent, în Sălaj, aproape 900 de elevi au primit “bani de liceu”. Mai exact, în anul şcolar 2014-2015, 858 de liceeni, din cadrul a 23 de unităţi şcolare, care proveneau din familii cu venituri reduse, au primit, inclusiv pe perioada vacanţelor şi a practicii, câte 180 de lei lunar. Cei mai mulţi beneficiari ai acestui ajutor social au fost elevi ai unităţilor liceale din municipiu, respectiv 215, urmaţi de liceenii din Şimleu Silvaniei, 173 şi cei din Jibou, 120.

Alte articole

Leave a Comment