Dascălii sălăjeni se pot trata la jumătate de preţ

 

Dascălii sălăjeni pot beneficia şi în acest an de bilete de tratament la jumătate de preţ, singura condiţie fiind ca salariile lor să nu depăşească salariul mediu brut pe economie.
Cei interesaţi trebuie să completeze o cerere tip, pe care o vor depune la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj. „Am solicitat ca, până la finele acestei luni, cadrele didactice care doresc să beneficieze de aceste bilete de tratament să depună cererile, urmând ca apoi să le centralizăm şi să le transmitem Casei Judeţene de Pensii. Cererile pot fi depuse şi la Casa de Pensii, însă sindicatul oferă acest serviciu cadrelor didactice pentru a le scuti de drumuri în plus”, a explicat Eusebiu Lehene, preşedintele FSLI Sălaj.
În acest an, un sejur este de 16 zile, iar un bilet la două stele costă circa 1.370 de lei, iar la trei stele aproximativ 1.600 de lei, însă cadrele didactice vor achita doar jumătate, dacă şi le vor achiziţiona prin intermediul sindicatului. În preţ sunt incluse masa, cazarea, dar şi diferite tratamente.
Potrivit preşedintelui FSLI Sălaj, în anul precedent s-au înregistrat circa 27 de astfel de cereri. „Toate cererile depuse au fost soluţionate, însă, pe parcurs, au existat şi cazuri în care solicitanţii au renunţat la bilete din diverse motive”, a completat Eusebiu Lehene.

Leave a Comment