„Cuvintele rănesc”- un proiect antiviolenţă, la CNS

Un fenomen tot mai des întâlnit în rândul elevilor este violenţa verbală. Consecinţele acestuia, precum şi metodele prin care poate fi combătut, au fost dezbătute miercuri, 2 aprilie, în sala festivă a Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, în cadrul unui proiect derulat clasa a IX-a I, în parteneriat cu elevii clasei a V-a C, de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”.

Intitulat sugestiv „Cuvintele rănesc”, proiectul a cuprins o serie de activităţi, printre care: o prezentare şi un scurt film, regizat de elevii clasei a IX-a, precum şi un interviu cu Adina Mesaroş, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Sălaj, având ca temă efectele violenţei asupra dezvoltării persoanei. De asemenea, au mai fost prezentate, de către Gelu Cordea, inspector şef în cadrul Poliţiei Municipale, şi pedepsele prevăzute pentru aceste fapte de legislaţia în vigoare.
Printre coordonatorii activităţilor menţionate s-au numărat: Monica Morar şi Ancuţa Medve, cadre didactice în cadrul Colegiului Naţional „Silvania” Zalău şi Aurora Barbur şi Sanda Bulgărean, din cadrul Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” Zalău, numărul copiilor implicaţi fiind de aproximativ 60.

Leave a Comment