Cu contestaţiile au promovat Definitivatul

Contestaţiile făcute în urma examenului de Definitivat din acest an au fost de bun augur pentru un profesor de matematică şi două învăţătoare din Sălaj care au reuşit, astfel, să promoveze. În acest fel, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, rata de promovabilitate a crescut în judeţ de la 59,8 la sută, la 63,05 la sută, cu mult peste cea de anul trecut, când doar 50,9 la sută dintre candidaţi şi-au luat Definitivatul.

În Sălaj, 92 de cadre didactice au participat la Definitivat 2016, 20 dintre ei arătându-se nemulţumiţi de rezultatul obţinut. Potrivit ISJ Sălaj, din totalul celor 20 de contestaţii depuse, numai jumătate au fost admise, şase profesori şi învăţători obţinând note mai mari decât cea iniţială, iar patru având ghinionul de a fi evaluaţi cu note mai mici.

Reamintim că dintre cei 58 candidaţi promovaţi, în final, 22 au obţinut note între 9 şi 10 (23, 91 la sută din totalul de participanţi, respectiv 37, 93 la sută din totalul de promovaţi). Cele mai mari note înregistrate au fost 9, 90  (una la limba şi literatura română, alta la religie), un 9,80 tot la limba şi literatura română şi un 9,70 la consiliere psihopedagogică). Cea mai mică notă înregistrată a fost 1,70 la educaţie fizică şi sport.

Dintre cei 34 candidaţi nepromovaţi, nouă au obţinut note sub 5.

Alte articole

Leave a Comment