Concursuri organizate de ISU SMURD Sălaj cu participarea elevilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, va organiza şi desfăşura concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”, joi, 17 mai, ora 9 la Stadionul municipal Zalău și „Cu viaţa mea apăr viaţa”, vineri, 18 mai de la ora 9, gazdă fiind Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu Zalău. La competiţii sunt aşteptate să participe atât echipe de gimnaziu cât şi echipe cu elevi de liceu prin susținerea unei probe teoretice şi a două probe practice. Principalele obiective al acestor activităţi sunt atât acelea de a dezvolta capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.
În ediţia de anul trecut la competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa”, la licee, prima poziţie a fost adjudecată de un echipaj al Colegiului Naţional Simion Bărnuţiu Şimleu Silvaniei, iar la gimnaziu prima poziţie a revenit unui echipaj de la Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu Zalău.
În ediţia precedentă la concursul „Prietenii pompierilor” prima poziţie a revenit echipajului Şcolii Gimnaziale Simion Bărnuţiu din Zalău.

Leave a Comment