Concursul ce promovează consumul de lapte autohton, decalat cu o lună

Programat iniţial pentru perioada 18-22 decembrie 2017, concursul „Consumul de lapte în ochii elevilor” va avea loc în 22-26 ianuarie 2018, ca urmare a întârzierii cu care a avut loc procedura de achiziţie publică.
În competiţie vor fi implicate toate clasele din învăţământul primar sălăjean, de la pregătitoare, la clasa a IV-a: în total, 79 de şcoli şi 11. 292 de elevi. Acţiunea îşi propune educarea elevilor, precum şi sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova consumul lapte şi de produse lactate autohtone (în special, lapte) promovând un stil de viață sănătos şi respectul faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi.

Potrivit Regulamentului, fiecare unitate de învăţământ care are în subordine clase primare va organiza un concurs de desene, având ca tematică beneficiile oferite de consumul de lapte, produse lactate şi alimentaţia sănătoasă, o degustare de miere, precum şi activităţi de grădinărit la nivelul şcolii. Comisia de concurs va elabora criteriile de jurizare şi selecţie a câştigătorilor, astfel încât în fiecare şcoală să se acorde câte un premiu I, un premiu II, un premii III şi trei menţiuni. Premiile vor consta în cărţi de colorat, acuarele, pensule, creioane colorate, carioca. Toţi elevii claselor pregătitoare şi ai claselor I-IV din unităţile de învăţământ implicate vor participa la o degustare de miere organizată în şcoală şi vor primi mici stimulente: cărţi de colorat şi creioane colorate, care să aibă legătură cu obiectivele programului. La sfîrşitul concursului se vor organiza activităţi de grădinărit la nivelul şcolii.
Toate premiile şi stimulentele acordate elevilor, precum şi mierea necesare celor două activităţi de degustare vor fi achiziţionate din bugetul de concurs şi vor fi livrate unităţilor de învăţamânt în timp util.

Leave a Comment