Combustibil insuficient în unele şcoli sălăjene

Prefectura Sălaj a transmis, la finele săptămânii trecute, o circulară către primăriile din judeţ care nu au sigurată întreaga cantitate de combustibil pentru unităţile de învăţământ. După cum au precizat reprezentanţii instituţiei, autorităţile locale în cauză au ca termen de finalizare a aprovizionării 30 septembrie.
Potrivit datele prezentate de inspectorul general şcolar al judeţului Sălaj, Maria Pop, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, 271 de unităţi de învăţământ au asigurat necesarul de combustibil în proporţie de 100 la sută, în timp ce în 139 de şcoli şi grădiniţe aprovizionarea s-a realizat între 25 şi 90 la sută. „Doar 11 unităţi de învăţământ au asigurat combustibilul în proporţie de sub 50 la sută, însă ni s-au dat asigurări din partea conducerilor că, în cel mai scurt timp, va exista întreaga cantitate necesară. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr.1 Almaşu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Jebucu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Bălan, Şcoala Gimnazială Nr.1 Boghiş, Şcoala Gimnazială Nr.1 Chieşd, Şcoala Gimnazială Nr.1 Cristolţ, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Fildu de Mijloc, Şcoala Gimnazială Nr.1 Măerişte, Şcoala Gimnazială „Petru Dulfu” Sălăţig şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Sînmihaiu Almaşului”, a explicat Maria Pop.

S-au solicitat două autobuze
În ceea ce priveşte necesarul de maşini pentru transportul elevilor, oficialul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, a subliniat că, în total, ar fi nevoie de 96 de astfel de autoturisme. „În prezent, avem 94 de maşini funcţionale, din care, 35 de microbuze sunt înmatriculate de şcoli, iar 59 sunt înmatriculate de primării. Ar mai fi nevoie de două autobuze. Acestea au fost solicitate de Şcoala Gimnazială Nr.1 Hereclean şi Liceul Tehnologic <> Ileanda”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Alte articole

Leave a Comment