Colegiul Simion Barnutiu din Simleu are catalog electronic

Colegiul Simion Barnutiu din Simleu are catalog electronic

Pentru ca in secolul al 21-lea viteza comunicarii la nivel global a luat o vasta amploare, iar necesitatea folosirii ei a devenit aproape primordiala in cadrul societatii, internetul isi combina resursele in diferite moduri pentru a facilita un lucru sau altul.

Astfel ca, la Simleu Silvaniei, Colegiul National Simion Barnutiu (CNSB), s-a imbogatit cu o noua ustensila in format electronic, denumita telecatalog.

Acest telecatalog este o aplicatie incorporata in site-ul colegiului simleuan si poate oferi date despre fiecare elev in parte, despre clasa din care face parte sau despre profesorii care predau elevului respectiv.

Din informatiile oferite de profesoara Sorina Haiduc, am aflat ca acest nou mijloc electronic poate cuprinde prin grupele si subgrupele meniului de acces, date foarte detaliate privind situatia scolara a elevului, evolutia sa la toate materiile, numarul de absente, in concluzie, intregul sau statut si performantele scolare putand fi vizualizate si accesate in mod facil de catre profesori si parinti.

Pe baza unui cod de acces si a unei parole, profesorii pot vizualiza si modifica baza de date conform situatiei scolare a elevilor in fiecare zi a saptamanii. Totodata, catalogul beneficiaza de un sistem de protectie antifrauda, in cazul in care ar exista o tentativa de accesare sau modificare nepermisa a datelor.

Meniul telecatalogului poate fi accesat in mod facil de catre profesori si parinti, iar introducerea notelor si absentelor de catre profesori se face aproape in acelasi fel ca si intr-un catalog obisnuit. Rubricatura catalogului electronic este aproape identic structurata cu cea a catalogului clasic.

Meniurile de actualizari ale datelor vin in sprijinul profesorilor, care pot introduce atat notele, cat si absentele, ba chiar pot accesa si vizualiza notele lucrarilor de control sau a tezelor la o anumita clasa. Se poate chiar determina daca un elev mai trebuie sa raspunda pentru a avea numarul necesar de note la o disciplina pe semestru, astfel cunoscandu-se situatia exacta a fiecarui elev.

Meniul clasamentelor vine in sprijin cu date despre mediile generale, numarul de elevi cu absente motivate sau nemotivate, corigente sau note scazute la purtare. Acest clasament este reprezentat prin grafice care genereaza bastonase de diverse culori sau diferite tipuri de diagrame sugestive.

Meniul aferent evolutiei elevului poate fi considerat cel mai placut pentru profesori si parinti. Acesta ofera un grafic evolutiv cu situatia scolara a fiecarui elev pe un anumit semestru sau de la inceputul semestrului si pana la momentul introducerii ultimei note, astfel ca profesorii si parintii pot determina situatia la invatatura, oscilatiile elevului la o materie sau alta.

Acest catalog electronic, la momentul introducerii in colegiul simleuan, era singurul existent in judetul Salaj, si al treilea din tara, dupa alte doua colegii bucurestene.

Telecatalogul poate fi accesat si de parinti, dupa ce in prealabil au solicitat codul si parola de acces de la diriginti. El poate fi accesat de pe site-ul Colegiului National Simion Barnutiu

Alte articole

Leave a Comment