Clădirea Grădiniței nr. 5 din Zalău va fi reabilitată  

Consilierii locali zălăuani au votat în unanimitate în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind reabilitarea Grădiniței cu program prelungit numărul 5 din Zalău, un proiect așteptat de mult timp de părinți, copii și educatori. Potrivit proiectului, investiţia va consta în termoizolarea pereţilor exteriori şi a planşeelor, înlocuirea acoperişului, înlocuirea sistemului de scurgere a apelor pluviale, instalarea de jgeaburi şi burlane noi, sistem nou de conducte pluviale, înlocuirea tâmplăriei, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, înlocuirea instalaţiilor sanitare, înlocuirea instalaţiilor termice, dar și lucrări de protecţie, constând în amenajarea de trotuare şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, clădirea va fi extinsă.

Conform documentaţiei, extinderea va consta într-o clădire cu regim de înălţime S+P care se va realiza pe latura nordică a clădirii existente. Cele două clădiri vor fi legate între el printr-un pasaj subteran.

Spaţiile de la subsol vor fi reabilitate și folosite ulterior pentru aparatură tehnică, spații de depozitare dar și vestiare, iar spaţiul de la parter va fi transformat de sală de sport şi evenimente, serbări etc. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 4.520.900 de lei cu TVA, din care segmentul construcţii și montaj are alocată suma 3.295.348 de lei cu TVA.
Suprafaţa construită a clădirii este de 339 metri pătrați. Construcţia, având o arhitectură remarcabilă, a fost ridicată la începutul anilor ’40, fiind concepută pentru a servi ca locuință. 

 

 

Alte articole

Leave a Comment