Centrul Judeţean de Excelenţă face înscrieri

Elevii sălăjeni care vor să facă performanţă sunt aşteptaţi să se înscrie la Centrul Judeţean de Exelenţă, până în 27 septembrie 2017. După cum ne-a declarat prof. Ioana Tuduce, directorul instituţiei de învăţământ, pentru anul şcolar 2017-2018, pentru elevii de gimnaziu, concursul de selecţie va avea loc la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maghiară, matematică, fizică, informatică şi chimie. În ceea ce îi priveşte pe liceeni, aceştia vor fi selectaţi pentru disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maghiară, matematică, fizică, informatică, biologie, chimie şi limba engleză.

Pentru fiecare disciplină şi an de studiu va exista câte o grupă formată din 20-25 de elevi. Directorul CJEX a explicat că admiterea se va realiza prin două modalităţi. Astfel, pentru locurile 1-5, nivel judeţean al olimpiadelor de specialitate, admiterea se face pe baza unei cereri semnate şi de către profesorul de la clasă. Candidaţii care nu au rezultate notabile la olimpiade, vor trece printr-un concurs de selecţie, ce va avea loc în 29 septembrie, la ora 15, la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, în urma depunerii unei fişe de înscriere.

„Candidaţii vor da un test din materia anului precedent, elaborat de către profesorul de la grupa din care vor să facă parte. Pentru a facilita ȋnscrierea prin cele două modalităţi, recomandam ca documentele de ȋnscriere să fie adunate la secretariatele unităţilor de ȋnvăţământ şi apoi trimise spre secretariatul CNS”, a mai spus prof. Tuduce. Potrivit spuselor sale, în anul şcolar 2016-2017, la CJEX Sălaj au studiat 872 de copii. Cursurile au loc în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 9-12, la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

În ultimii ani, mulţi dintre elevii Centrului s-au remarcat prin rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale.

Leave a Comment