Cei mai buni elevi sălăjeni, premiaţi de Ziua Mondială a Educaţiei

Peste 200 de elevi olimpici ai Sălajului şi circa 130 de profesori care i-au pregătit au fost premiaţi şi felicitaţi de către autorităţi în cadrul Galei Educaţiei 2018, un eveniment organizat vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei

Manifestarea a fost împărţită în două etape. Astfel, în prima parte a zilei, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, şi-au primit diplomele, medaliile şi premiile în bani elevii care s-au întors cu premii şi menţiuni de la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor în anul şcolar 2017-2018, precum şi cei care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului fazelor judeţene. Câteva ore mai târziu, festivitatea s-a mutat în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, acolo unde au fost felicitaţi ocupanţii locurilor II şi III la competiţiile şcolare judeţene.

Premiile în bani au fost asigurate de la bugetele judeţului şi municipiului. Astfel, Consiliul Judeţean Sălaj a alocat 42.000 de lei, pentru 221 de elevi şi 131 de profesori din întreg judeţul, astfel: locul I – 150 de lei, locul II – 100 de lei şi locul III – 50 de lei. Ceva mai generoasă a fost Primăria Zalău, care a contribuit cu 66.500 de lei pentru cei 101 elevi şi ai lor 72 de cadre didactice din municipiu. Valoarea sumelor acordate premianţilor au fost cuprinse între 100 de lei, pentru premiu special la concursuri naţionale, şi 1.000 de lei, pentru locul I la olimpiade internaţionale. În ceea ce îi priveşte pe profesorii îndrumători ai elevilor cu performanţe la olimpiade, aceştia au primit câte 500 de lei, iar ai celor cu performanţe la concursuri, câte 350 de lei.

„Gala Educaţiei 2018 continuă tradiţia recunoaşterii meritelor elevilor şi profesorilor care şi-au confirmat valoare prin reuşitele la olimpiadele şi concursurile şcolare. Devotamentul, voinţa, dăruirea, dragostea de învăţătură, munca asiduă reprezintă doar câteva dintre coordonatele care îi definesc şi care i-au condus pe calea succesului”, a precizat inspectorul şcolar general Maria Pop.

„Sunt încă multe lucruri de corectat în sistemul de învăţământ, există o reformă care, din păcate, constatăm că nu se mai termină, dar cu toate acestea învăţământul românesc, învăţământul sălăjean au capacitatea să formeze tineri cu performanţe. Viitorul unei societăți depinde în mare măsură de ceea ce se întâmplă în învățământ și în educație. Lumea în care trăim poate fi schimbată prin educație și cultură, iar investițiile care se fac aici aduc cea mai sigură dobândă. Nu știu dacă succesul și performanța au secrete, știu însă sigur că poți ajunge acolo prin muncă, dăruire, efort și perseverență”, a spus, la rândul său, primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Ziua de 5 octombrie, desemnată de către UNESCO drept Ziua Mondială a Educaţiei, constituie, la nivel global, principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice.

Gala Educaţiei 2018 a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj şi Primăria Zalău.

Alte articole

Leave a Comment