Câştigătorii etapei judeţene a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”

Peste 160 de elevi din Sălaj au participat sâmbătă, 27 ianuarie, la etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”, ce a avut loc la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău.
Competiția se adresează elevilor de la clasele V-XII, subiectele fiind structurate pe trei secțiuni: antrenament (V-VI), exercițiu (VII-VIII) și performanță (IX-XII). Subiectele au fost propuse de către reprezentanții Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, gradul de dificultate impunând elevilor cunoștințe complexe de logică semantică, logică gramaticală, analogii.

La această etapă a olimpiadei au fost prezenți 165 de elevi, dar numai patru vor reprezenta Sălajul la etapa națională, ce va avea loc la Vaslui: , câte un elev pentru secțiunea de antrenament (V-VI) și pentru cea de exercițiu (VII-VIII) și doi elevi pentru secțiunea de performanță (IX-XII). Este vorba despre eleva Ştefana Vlaicu, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, prof. Ioana Dorolţi, Edina Boda, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, prof. Bogdana Topan, Maria Costache, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, prof. Maria Pop, şi David Nuna, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, prof. Maria Pop.

Leave a Comment