Campusul şcolar de la Sîg – cea mai mare investiţie în învăţământul sălăjean de până acum

Cea mai mare investiţie într-o infrastructură de învăţământ din judeţ şi una din primele de acest gen din ţară, Campusul Şcolar de la Sîg, a fost inaugurat joi, 18 august, într-un cadru festiv.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj,Tiberiu Marc, primarul comunei Sîg, Florian Bonţe, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai unităţii de învăţământ şi invitaţi. Campusul şcolar de la Sîg are în compunere şase clădiri. În şcoală există zece săli de clasă şi patru laboratoare: informatică, limbi străine, fizică-chimie şi biologie. O altă clădire adăposteşte patru ateliere cu specific de laborator tehnologic. Cantina beneficiază de o clădire separată, spaţioasă şi modernă, iar în plus, la etaj va funcţiona şi un club.

În cantină vor putea lua masa, într-o singură serie, o sută de elevi. În două clădiri separate se află 10 garsoniere pentru profesorii care predau în campus, alături de 24 de camere cu câte patru spaţii de cazare în sistem internat pentru elevi. Campusul are şi o sală de sport de dimensiune olimpică şi o centrală cu patru cazane pe lemne. Valoarea totală a proiectului este de 24 de milioane de lei, echivalentul a cinci milioane de euro, de acest campus urmând să beneficieze cei aproape 500 de elevi din comună.
„Am văzut câtă câtă emoţie aţi pus toţi în fiecare etapă de realizare a investiţiei şi câtă dorinţă de a-l vedea aşa cum arată acum. Din punct de vedere al finalităţii lui, ca scop de instruire şi educare, urmează să faceţi faţă unei provocări care nu e deloc simplă. În opinia mea, dacă acest proiect nu devine un proiect comunitar, suportul financiar pentru funcţionare eficientă va fi greu de realizat.

Ce înseamnă un proiect comunitar? Dacă veţi decide să faceţi aici un act de învăţământ care să aibă finalitatea practică, va fi o bună oportunitate pentru copiii din zonă şi asta, în opinia mea înseamnă nişte meserii care au cerere socială, adică meserii ce se pot valoriza imediat. Nu e simplu. E nevoie de formatori, de infrastructură specifică şi de angajatori care ar trebui să fie parteneri. Potenţialii beneficiari ai absolvenţilor de aici pot plăti şi burse, pot face şi altfel de eforturi pentru ca şcoala să funcţioneze (…). Să aveţi putere, inspiraţie şi să reuşiţi să faceţi acea construcţie comunitară de care vă spuneam, în afara căreia eu cred că va fi dificil. Dar există premise şi eu cred că o să reuşiţi”, a declarat Tiberiu Marc, la festivitatea de inaugurare.

campus SIG campus SIG (1) campus SIG (2)  campus SIG (4) campus SIG (5) 13988298_500367003488168_3312366282195932401_o

Alte articole

23 Thoughts to “Campusul şcolar de la Sîg – cea mai mare investiţie în învăţământul sălăjean de până acum”

 1. Anonim

  Ambiții deșarte, proiect controversat, luînd în calcul și elevii de la clasa pregătitoare, nu sînt în comuna Sîg cu satele ei 500 de elevi, nici un absolvent cu bacalaureat în ultimii ani, nu sînt perspective de angajare, nu sînt parteneri economici în zonă. Pentru ce s-a făcut? Bani aruncați pe fereastră!

 2. Oarecare

  Bani aruncati pe fereastra, un liceu cu cativa elevi care frecventeaza mai mult barul din sat, cativa elevi de gimnaziu, care dupa ce pleca la un liceu din Zalau, devin elevii mediocrii ai clasei, garsoniere pentru profesorii care oricum au ditamai casoiul chiar in fata scolii! Pacat de banii investiti, pacat de o investitie bugetofaga care va intra maine-poimaine in „conservare”

 3. Peste cativa ani cineva va trebui sa ancheteze modul cum s-au risipit bani publici pe ceva fara rost. Dintre cei care vor trebui anchetati precis vor fi si dintre cei care acuma au taiat panglici si au chefuit.

  1. Anonim

   In mod sigur e vorba de interese de tipul ” unde curge si picura”, scoala de la Sag a decazut foarte mult, totul este o basica umflata acolo! Sarantoci, sarantoci dar uite ca au influenta, uite ca stiu „sifona” banii!

 4. Anonim

  Doamne rai mai sunt unii oameni! De ce sa nu existe si in mediul rural asa o unitate de invatamant? Pot face acolo scoli profesionale, nu e musai sa rămână liceu!!! Comentarii peneliste pline de venin. De parca nu ar merita si sutele de copii de acolo asa ceva.

  1. Anonim

   Penibil comentariu, peobabil e postat de ceva chivuta ‘absolventa” de oarece particulara de tip Goldis sau Spiru Haret…adevarul este ca situatia e dezaatruasa…profeori slabi, cu jeg sub unghiile de la picioare, cu gandul la cata palinca iese anul asta cum e profesoara de la informatica, sincer…cat era Rodica director era un pic de ordine, acum cu madam Pestenaru..tigara sa traiasca in rest totul este electoral

  2. Anonim

   Esti cel putin proasta daca intrii pe discutii de tipul pnelisti sau alte denumiri! Dar primarul care a facut dintr-o femeie cu trecut „dicutabil” una care sa taie panglica cum este?

   1. Anonim

    Dar cine esti tu sa judeci viata altora? Tipic roman care nu are de lucru. Vezi-ti de viata ta si de găurile din ea, lasa trecutul sau prezentul altora. Nu da nimeni doi bani pe o astfel de opinie!

  3. Anonim

   Fac o putza. in rest totul este sifonare de fonduri!

  4. Anonim

   Cîte sute de copii zici? La școala profesionala s-au înscris 19 elevi, iar liceu nu mai există la Sîg! Chiar dacă România e țara hoților, cineva tot va trebui anchetat pentru milioanele risipite.

 5. Anonim

  Minunat, extraordinar, uau, ce să mai… dar pentru ce? Pentru cine? Ca să aibă Tibi panglici?

 6. Catw ipocrizie la acest Tibi.

 7. Vasalica

  pt 5-10 elevi care oricum nu iau bacu, s-o investit atatia bani? de fapt pt prietenii care o castigat licitatiile, nu?

 8. Anonim

  Cîtă infatuare pe șefuții ăștia pentru o investiție complet inutilă dedicată prietenilor!

 9. Anonim

  stiti cine au fost invitati la tabara la tusa ,toate scursorile,costel ardelean un ramolit din mal ,ionica boca petre paduraru,si toti psdistii,,,, nici un dascal nu a fost invitat la inaugurare necum la masa,cei din zona stiu cine sunt persoanele susnumite

 10. Anonim

  Domnule ziarist, de ce te faci lăudător ai unor jmecheri de 5 milioane de euro? Ia fă dumneata un reportaj de revenire la Sîg peste o lună – nu la tăiat de panglici! -, să vezi cîți elevi găsești în mărețul campus!

 11. aaaaaa

  ceea ce vedem acum in poze vom vedea siin timpul anului scolar. acesta este adevarul crud. ar fi bine sa fie singura investitie unde s-au manarit banii statului… dar mai sunt… cate baze sportive pe care le pasc caii colectivului… cate …

 12. aaaaaa

  s-au facut sali de nunti cu milioane de la stat, care sunt folosite odata de 2 ori pe an, acum se fac sali pentru parastase si inmormantri,

 13. Anonim

  Foarte urat din partea d-voastra stimabililor!Nu va ganditi deloc la copiii care vor beneficia de conditiile decente(daca pot spune asa) pe care o sa le ofere aceasta investitie pe care voi o tot ,,laudati,,Si inca ceva:nu va mai uitati peste gardul vecinului, vedeti-va de treaba voastra si faceti si voi ceva pentru copiii din comunitatile voastre, ca vad ca la criticat sariti cu totii ca arsi in fund.Dar…nu va pasa voua de banii statului ci altceva va ,,roade,, pe voi)))…

 14. Anonim

  Mai astia care sunteti asa de porniti pe toata lumea!Hei…treziti-va la realitate si nu mai plangeti pe aici ca e una, ca e alta, ca pana la urma toti veti beneficia direct sau indirect de marele campus.Daca vreti sa spuneti ceva, cuiva, ar fi bine sa nu va ascundeti in spatele unor comentarii anonime si sa aveti coloana vertebrala pentru a va transmite transparent mesajele.

  1. Anonim

   Așa-i că în loc de „campus” ai vrut să scrii „CĂPUȘĂ”?

 15. necajitul

  cate multe se putea face din sumele aceea!Daca ar fi copii na-si zice nimic….dar nu sunt!

 16. Anonim

  Doar 10 săli de clasă la 500 de elevi, dle „ziarist”? Va trebui să învețe pe 2 schimburi! De ce n-au făcut un campus de 10 milioane de euro?
  Sau n-au 500 de elevi. Poate nici 200. Poate nici 100. Cel mai probabil vreo 50-60.

Leave a Comment