Burse pentru elevii din școlile profesionale

Elevii sălăjeni, care urmează cursurile unor școli profesionale, vor primi câte 200 de lei, burse profesionale, în anumite condiții, dintr-o linie de fonduri europene de 81 de milioane de euro, susținută prin Politica de coeziune a UE. Acești bani europeni ar putea stimula învățământul profesional, fiind cunoscută criza de forță de muncă pe care o resimt antreprenorii din toată țara.

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, din subordinea Ministerului Educației, va derula proiectul ”Burselor profesionale”. Începând cu 31 august, centrul ar trebui să depună proiectul la Autoritatea de Management a Programului Operațional Capital Uman, din subordinea Ministerului Fondurilor Europene, după cum a anunțat miecuri, MFE.

Prin Programul național de protecție socială „Bursa Profesională”, se acordă o bursă de 200 lei lunar elevilor care frecventează învățământul profesional. Acest tip de bursă se plătește tuturor elevilor din școlile profesionale, indiferent de veniturile părinților lor, dar în anumite condiții de frecvență și de conduită. Aceasta este o modalitate de creștere a atractivității educației și formării prin învățământul profesional și de micșorare a abandonului școlar al elevilor din medii defavorizate.

Leave a Comment