Bani pentru dascăli

Prin Propunerea legislativă adoptată tacit, zilele trecute, de Camera Deputaților, parlamentarii vor să le ofere dascălilor o sumă de bani anual, de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, pentru ca aceștia să-și cumpere materiale necesare procesului educativ. Mai exact, două salarii minime brute. Ca să încurajeze titularizarea în mediul rural, aceștia propun o indemnizație de instalare de trei salarii minime brute celor care rămân pe post cel puțin cinci ani școlari, bani pe care i-ar primi la un an de la ocuparea postului prin concurs. Banii ar trebui însă dați înapoi dacă dascălul se mută cu munca la oraș, dacă demisionează sau dacă intră în concediu fără plată.
Un alt beneficiu propus prin acest proiect este oferirea unei indemnizații speciale, la pensionarea pentru limită de vârstă, în valoare de cel puțin șase salarii medii brute. Numai dascălii care au cel puțin 30 de ani în învățământ vor putea beneficia de acești bani însă.
M. S.

Alte articole

One Thought to “Bani pentru dascăli”

  1. Anonim

    Nu zău? Două salarii pentru „dezvoltare profesională”? Ia imaginați-vă pe vor cheltui banii: telefoane, laptop-uri, blugi, fast-food, alcool și păcănele.

Leave a Comment