Autorităţile au început urmărirea penală în cazul fetiţei dispărute de la grădiniţă

Educatoarea fetiţei care a dispărut săptămâna trecută de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa cu poveşti” din Zalău a scăpat uşor. Membrii comisiei de disciplină, mai exact trei dintre colegele de serviciu ale cadrului didactic, întruniţi în şedinţă marţi, 22 noiembrie, au decis să o sancţioneze pe educatoate cu o observaţie scrisă, ne-a transmis Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Aceasta este cel mai blândă dintre sancţiunile disciplinare pe care le prevede Legea Educaţiei pentru personalul didactic în învăţământul preuniversitar.

Sancţiunea comisiei de disciplină se adaugă avertismentului pe care femeia l-a primit în ziua incidentului, din partea poliţiştilor de proximitate, pentru că a lăsat minorul nesupravegheat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Sălaj, oamenii legii au început urmărirea penală in rem (pentru faptă), pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu. Ancheta este coordonată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Reamintim că miercuri, 16 septembrie, o fetiţă de doar patru ani din grupa mijlocie a dispărut de la Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” din Zalău, copila fiind găsită de tată în Kaufland.

Alte articole

Leave a Comment