Au profitat de a doua sansa de admitere la liceu

Au profitat de a doua sansa de admitere la liceu

Cei 11 absolventi de gimnaziu din judetul Salaj, ramasi nerepartizati la liceu din cauza ca nu si-au trecut suficiente optiuni pe fisele de inscriere, au avut o a doua sansa vineri. Potrivit calendarului de admitere in invatamantul liceal de stat, in data de 22 iulie a avut loc a doua etapa de repartizare computerizata a elevilor in clasele de liceu.

La nivelul judetului Salaj au ramas nerepartizati in prima etapa de admitere un numar de 14 candidati. Dintre acestia, 11 s-au inscris la cea de-a doua etapa de repartizare computerizata, respectiv zece din judet si unul din Cluj. Astfel, au fost admisi la urmatoarele unitati de invatamant: patru la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau, patru la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau, doi la Grupul Scolar Surduc si unul la Grupul Scolar Cserey-Goga Crasna. Cea mai mare medie de admitere din aceasta etapa, dintre candidatii salajeni, a fost de 7,16, in timp ce ultima a fost de 4,80, cu care a intrat la liceu candidatul clujean.

Candidatii care nu s-au inscris la liceu mai pot participa la cea de-a treia etapa de admitere la liceu, cu incepere de la 1 august. Vor putea sa-si depuna dosarele de inscriere absolventii claselor de gimnaziu care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, cei care nu si-au confirmat locul la liceu si corigentii.

Astazi are loc sedinta publica de rezolvare a cazurilor speciale de la admitere, printre care si cazurile de gemeni ori cele medicale. Intalnirea va avea loc la Colegiul National Silvania Zalau, incepand cu ora 9. De altfel, astazi si maine sunt programate inscrierile pentru invatamantul seral si fara frecventa in clasa a IX-a la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau pentru toti candidatii din seriile anterioare si care au implinit varsta de 18 ani inainte de 1 septembrie 2011.

La nivelul judetului Salaj au ramas libere 272 de locuri la urmatoarele profiluri: servicii, tehnic, resurse umane si protectia mediului, real si uman. Cele mai multe dintre locurile ramase nerepartizate, in numar de 113, sunt la filiera tehnologica, profil tehnic in liceele din mediul rural.

Alte articole

Leave a Comment