Au început cursurile şi pentru studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Filiala Zalău

Studenţii înscrişi la Filiala Zalău a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad au participat, vineri, 2 octombrie, începând cu ora 11, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, găzduită de amfiteatrul instituţiei. Momentul festiv a fost deschis prin intonarea tradiţionalului „Gaudeamus Igitur” şi a imnului Universităţii.
Alături de directorul Filialei Zalău, Aurica Grec, la festivitate, au fost prezenţi atât profesori universitari, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, printre care s-au numărat primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt şi inspectorul şcolar general adjunct al judeţului, Kovacs Irina.
După citirea mesajului transmis de către rectorul Universităţii, oficialităţile prezente au ţinut să ureze bun venit, în special, bobocilor şi totodată să le adreseze şi îndemnul de a învăţa cât mai mult, să aprofundeze o meserie, o profesie, întrucât doar astfel vor ajunge profesioniştii de care piaţa muncii are nevoie.
De altfel, directorul Filialei Zalău a UVVG Arad, Aurica Grec, a reamintit, în cuvântul său de final, faptul că această universitate este în aria europeană a învăţământului superior, iar statisticile relevă o incluziune la cote ridicate a absolvenţilor acesteia din promoţiile anterioare pe piaţa muncii sălăjene şi nu numai, precum şi o evoluţie profesională de o înaltă ţinută.
Festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost încheiată de un “legământ al studentului”, rostit de una dintre studentele din anul I.

5 Thoughts to “Au început cursurile şi pentru studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Filiala Zalău”

 1. Anonim

  Profesor universitar arestat pentru luare de mită
  Flavia Pintea iulie 21, 2015 8
  Profesor universitar arestat pentru luare de mită

  Mariana Popa, lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău, din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, a fost reţinută luni, 20 iulie, fiind acuzată de săvârşirea a şapte infracţiuni de luare de mită. Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în cursul anului 2015, în calitate de lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad şi de coordonator al lucrărilor de licenţă, a pretins şi primit sume de bani de la un număr de şapte studenţi, pentru care era profesor coordonator, în schimbul cărora le-a transmis în format electronic prin e-mail lucrări de licenţă gata întocmite, studenţii neavând nicio contribuţie la realizarea lor.
  În cursul zilei de luni, 20 iulie, s-a dispus reţinerea Marianei Popa pe o durată de 24 de ore, urmând a fi prezentată cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj.
  Potrivit anchetatorilor, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au menţionat procurorii sălăjeni. Potrivit acestora, marţi, 21 iulie, a fost sesizată instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj.

  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Sălaj, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Menumorut Voievod” Sălaj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

  Mariana Popa, în vârstă de 62 de ani, este încadrată la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, filiala Satu Mare, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, catedra de Psihologie, din 2003, an în care s-a mutat în oraşul Satu Mare, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul instituţiei de învăţământ.

 2. GELU

  D-NA FLAVIA câți studenți sunt la ZALĂU, câți boboci sunt în noul an, ce profiluri sunt la ZALĂU, asta dacă vrei să scrii un articol profesionist.

 3. Anonim

  Foarte frumos că s-au deschis cursurile, dar au și „studenți”, sau sunt doar cei cinci din poză?

 4. Pt anonimul de la ora 1:23

  -UPDATE Profesor de contabilitate de la UBB, ARESTAT în dosarul de EVAZIUNE Romprest.

  – Un lector universitar de la Facultatea Bogdan Vodă din Cluj Napoca a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Profesorul vindea lucrări de licență cu 200 de euro.

  – Profesor de la UMF, arestat pentru un scandal sexual!(Judecătorii Tribunalului au emis ieri un mandat de arestare de 30 de zile pe numele profesorului Dumitru Păduraru, acesta fiind acuzat de către procurori de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj.)

  – Profesorul Ștefan Țălu, condamnat cu suspendare după ce a luat șpagă de la 18 studenți, lucrează în continuare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

  – Daniel Petru Cioca, profesor de la Universitatea de Medicina din Timisoara, retinut pentru ca ar fi luat spaga de la studenti pentru examene

 5. Diana Pop

  Eu chiar nu inteleg de ce unele persoane sunt atat de binevoitoare si improasca mereu cu noroi, intr-o institutie de invatamant ?! Ca fosta absolventa de Goldis pot sa va spun cu mana pe inima ca aceasta universitate m-a ajutat foarte mult in viata si in cariera. Am avut ocazia sa intalnesc cadre didactice de o inalta tinuta morala si intelectuala, foate bine pregatiti, de la care am avut ce sa invatam. Sigur, nu exista padure fara uscaturi… dar totusi nu e bine sa blamam o intreaga comunitate, pentru o greseala savarsita de o persoana … fiecare raspunde pentru gesturile si faptele sale. Multumesc !

Leave a Comment